18 november 2017 Arsenal Tottenham Speltips

Fredag: Tysk boll på schemat

Bara att slå näven i bordet, skaka på huvudet och erkänna hur fel vi var ute sist. Alla tre spelobjekt ur vår svenska ishockeytrippel missade. Nära i två av dem, Asplöven förlorade däremot stort.

Dock bara att ladda om batterierna och investera polletterna på annat håll, även om det tar emot efter ett sådant misslyckande.

Vi byter inte bara sport, utan även land. Tyska Bundesliga bjuder på en fredagsbatalj – klassikermötet mellan Hamburger SV och Borussia Dortmund. För ett par år sedan var det toppen mot toppen – nu är det istället mitten mot toppen.

Men trots att HSV haft det svårt att skövla några sportsliga framgångar under de senaste åren, har man ändå stått upp väl mot just Dortmund och den trenden hölls i även under fjolåret när man faktiskt var oerhört nära att trilla ur förstadivisionen. Hemma: 0-0. Borta: 1-0-vinst. Bara en torsk i de sex senaste inbördesmatcherna.

Traditionens kraft ska inte underskattas i fotbollens värld.

Innan uppehållet hade Dortmund hela sju vinster i följd, mot motstånd av olika kvalité. Flera med stora siffror. Fenomenala var man under den här perioden.

Därför opassande att det här uppehållet kom. På formfronten kan mycket hända på två veckor och vi bör inte alls ta det för givet att man står lika starka nu. Hamburger avvärjde holländska Heracles med 5-0 i en vänskapsmatch under uppehållet – starkt!

Ettan kan testas till 9,50x.

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:30, fredag 20/11
Speltips: Hamburger SV – Borussia Dortmund: raka ettan
Odds: 9,50
Bolag: Mybet (1 000 kronor i bonus)

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier