24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Långtidsspel, Allsvenskan 2017: Elfsborg och mål

Allsvenskan har uppehåll och vi passar på att lyfta fram ett långtidsspel till 3,30 x såsen, där det är fokus på seriens kanske ojämnaste lag, Elfsborg, och mål.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Det dröjer fram till den första juli innan vi får se allsvensk fotboll på nytt, men det finns mycket annat att vraka i; landslagsfotboll i mängder, bland annat. Allt som allt – en mycket trevlig sportsommar.

Tiden har verkligen flugit förbi i inledningen av Allsvenskan och redan nu är 12 av 30 matcher spelade. Serien är satt och tittar vi på toppen ser det ut att bli titelrace mellan Malmö FF och IFK Norrköping, även om det finns några konkurrenter som fortfarande ska ses med viss chans.

Även bottenstriden har satt sig, är känslan. Bottentrion består av Kalmar, Halmstad och AFC Eskilstuna, men även GIF Sundsvall är i riskzonen.

Leder målligan med tre baljor

Nu fokuserar vi på Elfsborg, som i prestationer kanske är seriens mest ojämna fotbollslag – och med all säkerhet det i den offensiva/defensiva balansen. Har tryckt på det i flera rekar förut och det är uppenbart att det handlar lite om ett fuskbygge…

Det är inte så att Elfsborg på något sätt ska riskera att trilla ur serien, och det är just tack vare offensiven. Alltjämt är det helt makalöst hur man snickrat ihop truppen; så mycket kvalitet framåt och så tunt som det är bakåt.

Detta har också avspeglat matcherna och trots en blek åttondeplats i serien har det blivit hela 24 mål framåt på dessa 12 matcher, vilket är flest i serien och de som stått för näst flest är Norrköping på 21 och de är tätt följda av Malmö på 20.

Nu kanske IFE:s försvar kommer stadgas upp under transferfönstret och att man blir något mer balanserade. Framåt finns det dock alltjämt fantastisk spets.

Med tre måls försprång känns det lite konstigt att Elfsborg inte ses med större chans att stå för flest mål i årets allsvenska. För vår del är det dock bara att utnyttja! Flest mål i Allsvenskan: Elfsborg – spelas till 3,30 x såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: –

Speltips: Flest mål i Allsvenskan: Elfsborg

Odds: 3,30

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier