23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Långtidsspel Allsvenskan 2017 – flyttas de ner direkt?

Landslagsfotboll väntar och det är uppehåll runtom i Europa, däribland i Allsvenskan. I och med det trötta spelutbudet i början av veckan levererar vi ett speltips från den allsvenska slutspurten – med främsta fokus på Jönköping Södra.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Vissa ser den allsvenska bottenstriden som klappad och klar, avgjord – åtminstone vilka som kommer utgöra bottenduon. Halmstad är just nu jumbo på 17 pinnar, AFC Eskilstuna nästjumbo på 19 och Jönköping Södra på 25 som tredjejumbo.

Uppåt ser, om man blint tittar på tabellpappret, J-Södra klart större chans att hamna på säker mark kontra trilla direkt ner i Superettan. De som skulle kunna passeras; GIF Sundsvall och Kalmar FF.

Tufft spelschema mot lätt sådant

När Daryl Smylie kvitterade till 1-1, också slutresultatet, borta mot bottenkonkurrenten AFC Eskilstuna nedanför precis före uppehållet menade de flesta att det var klart vilka som blir en del av den där bottenduon – AFC Eskilstuna och Halmstad. Detta håller däremot jag inte med om.

Med 12 pinnar kvar att spela om skiljer sex J-Södra från AFC Eskilstuna och visst ska det mycket till för att det ska hämtas in. Omöjligt däremot? Icke! Det är bara att titta på spelschemat…

AFC Eskilstuna har visat upp fin form på sistone och trots det där 1-1-krysset blåser det medvind. Laget har under en längre period sett bättre och bättre ut. Innan matchen – två raka vinster, mot Örebro SK och IFK Göteborg.

I de avslutande matcherna väntar Häcken (b), Elfsborg (h), Halmstad (b) och Sirius (h). Flertalet perfekt tajmade motståndare. Häcken, Elfsborg och Sirius är helt under isen; har fallit ihop som korthus och ska kunna pressas. Halmstad är jumbo och kan vara utan chans på nytt kontrakt när den matchen ska spelas. Skulle absolut kunna bli tre vinster i dessa matcher.

Och J-Södra, då? De har ett brutalt spelschema. AIK (b), Kalmar (h), Djurgården (b) och Östersund (h). Skulle inte alls förvåna om det blev max en pinne i dessa matcher, så brutalt svåra som de är. Stockholmsklubbarna jagar Europaplatser, KFF visar upp fin form och Östersund är alltid svåra att handskas med.

Lag att flyttas ner direkt: Jönköping Södra spelas till makalösa 12,00 x såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Sätt in 500, få 1 500 kr att spela för!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 

Speltips: Lag att flyttas ner direkt: Jönköping Södra

Odds: 12,00

Bolag: Unibet

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier