Måndag: Allsvensk skrällidé

Årets match i Allsvenskan? AIK bjuder in Blåvitt till Nationalarenan och det är en match som med stor sannolikhet kommer fälla avgörandet i hela guldstriden. Ett självklart TV-val en måndag med ett annars rätt tunt utbud på fotbollsfronten…

Men det är inte därifrån vi väljer spelobjekt. Istället vänder vi blickarna mot Guldfågeln Arena, där ett klart mindre hett, men alltjämt viktigt möte ska utspelas mellan Kalmar och Gefle. Skrällchansen känns. i förhållande till de utsatta oddsen, stor.

Hade lite floppkänsla över Kalmar inför spelåret, men att de skulle vara såhär katastrofala – nej, det var svårt att förutspå; blivit inblandade i nedflyttningsdramatiken, men i och med Falkenbergs torsk över Djurgården förra veckan kan det allsvenska kontraktet säkras här, inför hemmapubliken. Bäddat för fest?

Inte så säker på det. Sin prekära situation till trots – KFF:s formkurva pekar spikrakt nedåt. Tre förluster i följd, fyra förluster och en seger (mot nästjumbon Halmstad) på de senaste hemmamatcherna. Kan delvis ursäktas med ett svårt spelschema, men det visar absolut inte hela bilden. Kalmar är inte bra just nu, helt enkelt.

Gefles kontrakt är säkrat sedan en tid tillbaka, men har flera platser att spela för. En liten motivationsboost när man annars är fast i en så pass tråkig sits. Inte så att formen är bra heller – inte en enda av de fyra senaste matcherna har vunnits – men 2-2 hemma mot formstarka Örebro senast var ett fall framåt.

Kalmar är pressat, ska styra och ställa. Borde passa ett omställningsskickligt Gefle väl.

Tvåan spelas till 6,0x hos Redbet.

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 19:00, måndag 26/10
Speltips: Gefle vinner, rak tvåa
Odds: 6,0
Bolag: Redbet


Rygga spelet här - hämta din bonus!


Redbet erbjuder våra läsare en unik bonus värd hela 2 000 kronor.
Hämta din bonus här!

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier