21/5 2018 Speltips Allsvenskan

Måndag: Vi kombinerar EM-kval med SHL

Fortfarande en stund kvar, men skönt att det är slut med de här landskamperna snart och att den europeiska toppfotbollen åter kommer upp på tapeten. Bättre utbud, mer underhållande fotboll. Tills vidare kan vi dock glädjas åt mer VM-kval från Sydamerika på svensk TV i veckan. Brukar kunna hittas en del fina nattmackor därifrån…

Tänker blanda EM-kval och SHL här – knåpa ihop en välsmakande dubbel till 5,76 gånger fläsket.

Djurgården – Örebro: Örebro vinner (inklusive ÖT/straffar) till 2,26

Inte så svårt att välja spelobjekt här.

DIF är starka hemma, ja. De vann också över serieledande med förkrossande 5-2 på Hovet senast, efter en helgjuten insats. Inte så att siffrorna speglade matchen, men att stå upp så väl mot serieledarna i toppform. Imponerande. Detta bröt också en förlustsvit på fem matcher.

Men! Detta blir den tredje matchen sedan i fredags och sett till intensiteten senast – räkna med tunga ben.

Örebro krossade Modo med 5-0 på bortais efter fyra raka förluster förra veckan; var extremt effektiva och målvaktsspelet var briljant. Fått bra med vila. Har bra statistik mot DIF de senaste åren.

Öppet – fifty-fifty, kanske? Därför spelas Örebro ML till fina 2,26x.

Irland – Bosnien: Över 2,5 mål till 2,55

Returmatch. 1-1 blev det i den omvända matchen efter två sena mål – när Irland fick in matchens första balja i 82:a minuten var det många som trodde att Bosnien mer eller mindre var borta i kampen om en EM-biljett – men Edin Dzeko visade klassen och kvitterade.

Vid matchstart är Irland vidare. Det innebär att Bosnien ska framåt, att det är de som har pressen på sina axlar. Blir lätt så att man faller ihop då; Irland är makalöst hemmastarka och kommer njuta av ytorna man lär bjudas på.

Samtidigt – offensiv kvalité finns det i Bosnien. 2-1/1-2?

Hur som helst: överspelet på 2,5-målslinan blir den andra klossen i vår måndagsdubbel.

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 19:00, måndag 16/11
Speltips: Se dubbel ovan
Odds: 5,76
Bolag: Nordicbet

Saknar du ett konto hos Nordicbet, som bland annat har bra odds på SHL och erbjuder spel ner till division 4 i det svenska fotbollssystemet? Ingen fara! Öppna ett konto här och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus.

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier