Söndag: Resultattips till 7,50 från Västderbyt

Det är derbydags i Allsvenskan. Det är dock varken ett 08-derby eller ett derby nere i Skåne som väntar. Istället är det fokus på Västderbyt mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg. Det är en match som har växt de senaste säsongerna, i takt med att båda lagen prenumererat på en plats i toppen.

Det finns en tydlig trend från de här matcherna. Det blir sällan målrikt, utan istället har vi fått göra oss vana vid tillknäppta och hårda matcher. Det är helt enkelt derbykaraktär över matcherna.

Tre av de sex senaste mötena har slutat 0-0, samtidigt som IFK Göteborg inte förlorat mot IF Elfsborg sedan 2012. Känslan är att ett formstarkt Blåvitt – med sex raka vinster – inte förlorar den här gången heller. Men att vinna på Borås Arena och den snabba plastmattan? Det kan bli tufft.

Ett oavgjort resultat ligger därmed nära till hands. 0-0 är alltid en risk, men båda lagen har visat fin offensiv form på sistone. Blåvitt har exempelvis gjort 19 mål på sina sex senaste matcher. Då har vi svårt att se hur de ska kunna nollas av IF Elfsborg.

Därför blir vårt spel istället 1-1. Det var precis vad förra årets möte på Borås Arena slutade. William Hill erbjuder högst odds på 1-1. Just nu 7,50 gånger pengarna.

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 15:00

Speltips: 1-1

Odds: 7,50

Bolag: William Hill

[williamhill]

Följ oss på sociala medier