16/10 2018 Sverige Slovakien Speltips

Speltips, Benfica – Dortmund 14/2: Här osar det ”skräll”

Champions League-slutspelet är här med åttondelsfinalerna. Som vi väntat! Världens bästa klubblag ska slåss om den mest åtråvärda av titlar.

En av tisdagens bataljer står Benfica och Borussia Dortmund för, klassisk avsparkstid 20:45. Undertecknad kan faktiskt inte alls förstå varför oddsen – 3,20-3,45-2,40 på 1X2-marknaden ser ut som de gör.

Mer rättvisande? Fifty-fifty, kanske. Benfica ska åtminstone inte vara underdogs, i synnerhet inte såhär klara.

Dortmund har en kvalitativ trupp och storhetsstämpeln kvar, men vi ska påminnas om att de bara är fyra i årets Bundesliga. Mark har tappats mot framförallt Bayern München, men flera andra uppstickare har tagit flera kliv uppåt medan Dortmund stått desto mer stilla. Leipzig, Frankfurt och Hoffenheim är tre exempel.

Gruppspelet må ha varit rätt välutfört, men här kommer de ställas inför stora problem, tyskarna, som varit oroväckande svajiga på bortaplan.

Då kunde det inte bli speciellt mycket mer opassande med Benfica på den andra sidan planhalvan. Portugiserna är uppenbarligen svårt underskattade – truppen har både spets och bredd – och på hemmaplan vet vi vad de är kapabla till…

Exempelvis har Benfica lyckats vinna 14 av de 16 senaste hemmamatcherna. Fyra raka. Även i Europa brukar de vara extremt svåra att handskas med på Estádio da Luz – löste exempelvis 2-2 mot Bayern München förra året och var med det nära att skicka ut de tyska dominanterna. Bättre lycka nu när nivån sänks något?

Den raka ettan spelas till 3,20 x smeten hos Bet365.

Här hämtar du din bonus hos Bet365 – 100% extra upp till 1 000 kronor!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, tisdag 14/2
Match: Benfica – Dortmund
Speltips: Benfica att vinna, rak etta
Odds: 3,20
Bolag: Bet365


Rygga spelet här - hämta din bonus!


Världens största spelbolag ger nya kunder 1 000 kr bonus. Regler & villkor gäller.
Hämta din bonus här!

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier