6/11 2018 Inter Barcelona Speltips

Speltips, Coventry City – Port Vale 21/3: En miss av den brutalare modellen

De stora ligorna tar paus. Tråkigt? Ja! Hindrar det oss från att hitta spelvärde? Nej! Vi tar oss ner i engelska League One – Coventry mot Port Vale, och klickar i en 3,40-oddsare.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Det är grisigt nere i botten av League One och ett flertal klubbar är inblandade i striden om att undvika nedflyttning. Just dessa två hittas nere i det här träsket – men samtidigt ser verkligheterna helt annorlunda ut.

Coventry City är toksist i serien, på 26 snåla pinnar efter 38 matcher. Med det har de 17 poäng upp till säker mark med så lite som åtta matcher kvar av serien och därmed får hoppet ses som sinat. Finns inte en chans på jorden att de överlever – det är den tuffa sanningen.

Port Vale har desto mer att vinna. De är fjärdejumbo, på den sista platsen som leder neråt i seriesystemet, och med två matcher färre spelade än den närmsta konkurrenten ovanför två poäng upp dit. Flera av konkurrenterna inom räckhåll har till och med tre matcher fler spelade.

Vad tänker de med?

2,25-3,50-3,40 står 1X2-oddsen i just nu, måndag kväll.

Och det krävs väl knappast någon snilleblixt för att inse hur skevt nedplitade de siffrorna är. Gillar Port Vales chanser oerhört mycket här och ser ”skrällchansen” – kan det ens kallas en sådan? – som betydligt större än spelbolagen, dess oddssättare och marknaden vill få det till.

Första och främst; kvalitetsgapet måste ses som hyfsat stort. Inte ljuger väl en tabell som är så här pass gammal? Sedan handlar det om form- och motivationsfaktorn. Bara det faktum att de spelar på resande fot som talar emot dem.

Coventry får inte till det överhuvudtaget och har bara löst en ynka poäng på de sex senaste matcherna. Dessutom har de blivit nollade i fyra raka. Blir lätt så, att man faller ihop helt och hållet till följd av att hoppet sinar.

Port Vales bortafacit är undermåligt, absolut, men bättre chans än såhär för att kamma hem en vinst får de väl knappast? Formen ser dessutom ljus ut med två vinster på de tre senaste matcherna. Fredagen förra veckan värjde de undan bottenkonkurrenten Shrewsbury Town med 2-1.

Den raka tvåan spelas utan att överhuvudtaget blinka till de 3,40 x insatsen som dukas upp av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, tisdag 21/3

Speltips: Port Vale att vinna, rak tvåa

Odds: 3,40

Bolag: Bet365

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier