2/9 2018 Burnley Manchester United Speltips

Speltips, Ecuador – Colombia 28/3: Tillbaka på höjden – med en 3,35-oddsare

Spelbolagen bjuder jämnt och ständigt på stora värdespel i det sydamerikanska kvalet och så är fallet även när Ecuador och Colombia ryker ihop med varandra på 2 800 meters höjd i Quito.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Suveräna hemma på höjden. Undermåliga på resande fot. Finns det något fotbollslag i världen där skillnaden på hemma- kontra bortaplan är större än för Ecuador? Givetvis inte. Åtminstone inte av min vetskap.

Efter 1-2-förlusten mot Paraguay senast, är Ecuador tillbaka i Quito och på de 2 800 meterna höjd som hemmamatcherna spelas på.

Motståndet? Det står toppkonkurrenten och på pappret, för ärlighetens skull, klasserna bättre Colombia för. Finns massvis av kvalitet hos dem. Real Madrids James Rodriguez är en av de som sticker ut mest och förra veckan smällde han in matchens enda mål mot Bolivia – på sin egen straffretur.

Ecuador urstarka på höjden

Förlust för Ecuador senast, vinst för Colombia. Bäddar det för en bortavinst? Nja, inte i min bok åtminstone.

När nivån på motståndet höjs har Colombia haft stora problem, på bortaplan. 2-1-3 i resultatraden och förluster mot Uruguay, Brasilien och Argentina. Båda matcherna mot de först- och sistnämnda – med 3-0.

Nu var effektiviteten och spelet i den sista tredjedelen mot Bolivia uruselt förra veckan också.

Ecuador är fantastiska på hemmaplan och brukar kunna löpa isär motståndarna när klockan tickar upp mot de 15-20 sista minuterna, när orken helt enkelt tvinar hos gästerna. Omställningen fån normalhöjd till den 2 800 meter över marken, det är en omställning som är extremt svår att hantera.

Detta fenomen öppnar upp för att Ecuador kan dra ifrån under slutspurten, särskilt om de redan leder och Colombia måste trycka upp positionerna.

Ecuador -1,0 mål (asian handicap) testar vi till 3,35 gånger pengarna hos LeoVegas. Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid en hemmauddamålsvinst, att spelet sitter vid större seger än så och det missar vid oavgjort eller bortavinst.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 23:00, tisdag 28/3

Speltips: Ecuador -1,0 mål (asian handicap)

Odds: 3,35

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier