3/2 2019 Leicester Manchester United Speltips

Speltips och odds: AIK – IFK Norrköping 16 juli

Toppen möter toppen i Allsvenskan – men det finns också fysiska frågetecken – när AIK tar emot IFK Norrköping på Friends Arena. Vi varnar för en skräll och investerar i en 3,75-oddsare.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Mer av ett så kallad sexpoängsmöte kan det knappast bli. Lagen står tätt intill varandra i tabellen och kämpar om samma platser; främst de som leder till Europa, men även med visst hopp om Lennart Johanssons pokal.

”Peking” är tvåa i serien, men har en match mer spelad än AIK på fjärdeplatsen när avståndet dem emellan är på två pinnar. Kan vända helt och hållet beroende på resultat. För värdens del vore det ett fiasko modellen större med en förlust här, då man delvis skulle hamna en bra bit på efterkälken och det även skulle bli den tredje raka förlusten i Allsvenskan. Kris?

Lagen kommer från spel i Europa League-kvalet under torsdagen. AIK spelade mållöst borta mot Željezničar, från Bosnien, och utsikterna ser därför bra ut inför premiären på hemmaplan. Även Norrköpings är stora favoriter inför deras retur mot litauiska Trakai, men att bara ha vunnit med 2-1 på Östgötaporten, det var knappast något styrkebesked, eller hur?

Vänder för IFK nu

Formen är allt annat än toppad för IFK Norrköping, som i de allsvenska matcherna efter uppehållet förlorat mot Örebro SK och Elfsborg. Mot de senare nämnda skulle man dock ha haft en straffspark i slutminuterna vid 1-2 på tavlan. Istället – 1-3.

Oavsett vad så ser jag IFK:s chanser som stora. Större än oddssättarna vill antyda.

Orsaken? Att AIK inte alls förmår att spela bra fotboll alls just nu. Tycker de fått oförtjänt bra resultat och retroaktiv utdelning borde kunna vänta. Och nu borde det väl vända för IFK snart?

Hos Bethard får vi massiva 3,75 x såsen för den raka tvåan, att IFK Norrköping ska vinna, och det är i överkant.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 17:30, söndag 16/7

Speltips: IFK Norrköping vinner, rak tvåa

Odds: 3,75

Bolag: Bethard

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier