24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds: Arsenal – Liverpool 22 december

Nivån skruvas upp flera snäpp till fredagens superbatalj i Premier League, där antagonisterna Arsenal och Liverpool drabbar samman i vad som kan komma att bli en mycket underhållande fotbollsmatch på Emirates Stadium. Oddset på speltipset? 10,50!

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Toppmatcherna i Premier League är alltid någonting alldeles extra – och de mellan Arsenal och Liverpool är inte något undantag. Snarare tvärtom!

Rivaliteten gör förstås sitt för matchen som helhet; med allt intresse runtom, prestigen och hedern. Men inte minst har klubbarna en historia av att bjuda på fantastiskt underhållande kamper.

Varför inte låta siffrorna tala sitt tydliga språk?

Liverpool – Arsenal: 4-0
Liverpool – Arsenal: 3-1
Arsenal – Liverpool: 3-4
Liverpool – Arsenal: 3-3
Arsenal – Liverpool: 4-1
Liverpool Arsenal: 2-2

Suttit 2/11 senaste inbördes mötena

Och historien rör sig klart längre bakåt än så också; med de underhållande, fartfyllda och målrika bataljerna.

Nu har vi också tre extremt viktiga poäng i potten, när de, tillsammans med flera andra, slåss om topp fyra- tillika Champions League-platserna. Liverpool är fyra, pinnen före femman Arsenal. Klassiskt sexpoängsmöte.

Så gott som alltid blir det målrikt när klubbarna möter varandra. Målchanser och mål åt båda håll – och sex av de sju senaste inbördes mötena har alltså innehållit minst fyra baljor. Endast vid ett av de tillfällena är det bara ena parten som prytt målprotokollet.

Det var alltså senast, på Anfield, i augusti månad. Fyra mål mot noll vann Liverpool med – en match där det, som siffrorna avspeglar, bara var ett lag på banan.

På sistone har Arsenal haft stora problem att hitta rätt i offensiven, medan Liverpool stärkt upp deras försvarsspel. Men som vi vet lever dessa typer av matcher ofta deras egna liv. Bortse från att det; i grund och botten finns det offensiva kvalitéer i ”Gunners” medan Liverpools försvarslinje är opålitlig.

Jämnt, öppet och målrikt?

Av de 11 senaste inbördes mötena har två slutat med siffrorna 2-2. Det känns som ett förhållandevis sannolikt utfall även här.

Slutresultat: 2-2 spelas till 10,50 gånger degen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, fredag 22/12

Speltips: Slutresultat: 2-2

Odds: 10,50

Bolag: Betser

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier