24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds: Athletic Bilbao – Östersund 2 november

Vi slår på stort när Östersunds Europaäventyr, som hittills varit kolossalt bra, fortsätter. Athletic Bilbao står för motståndet på San Mamés Barria. Vårt speltips? Det är värt hela 9,00 x såsen.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Det tål att upprepas; Östersunds sejour i årets Europaspel är på alla sätt och vis unik, i svenska mått. Galatasaray, Fola Esch och PAOK skickades ut i kvalet, i två av tre av dessa dubbelmöten var man nederlagstippade i, och väl i EL-gruppspelet har det bara eskalerat.

Bortsett från det här är ÖFK mitt inne i striden om Europaplatserna i Allsvenskan. De är inför den sista matchen pinnen bakom Djurgården på den åtråvärda tredjeplatsen och ställs dagarna efter denna match borta mot Jönköping Södra. Många bollar i luften just nu.

Athletic Bilbao är det allt annat än positivt runt. Från tredjeplatsen här i gruppspelet är hacket på fem poäng upp till Östersund och fyra till tvåan Zorya, från Ukraina. Kort och enkelt; den här matchen måste de vinna. Annars är det väl i princip kört?

Glömmas bort ska inte heller debaclet i La Liga, där de skrapat ihop så lite som 11 pinnar på tio matcher. En bra bit nere på den undre tabellhalvan, härmed.

Östersund med kapacitet att skrälla

Om man enbart tittar på spelnamnen som finns, är det klart att Athletic Bilbao ska vinna den här matchen – men vi får också ha i beaktning att de kommer fortsätta rotera hejvilt i startelvan och att skillnaderna minskar betydligt. Även om de finns där.

Östersund fortsätter göra det ”omöjliga”. Om de överpresterar eller helt enkelt har såhär mycket fotboll i sig, det får andra besvara – jag är dock inte främmande till tanken att de kan vinna mot ett roterande Bilbao, vars huvudfokus trots allt är att vända på saker och ting i La Liga.

Nu slutade det 2-2 på Jämtkraft Arena, men Östersund borde ha vunnit den matchen – också klart. Bilbao blev rentav utspelade, inte minst i den första halvleken.

Inför matchen har Athletic Bilbao fyra raka matcher utan vinst. Verkar sakna allt som kan jämföras med självförtroende.

Raka tvåan är skoj till 9,00 gånger degen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 21:05, torsdag 2/11

Speltips: Östersund vinner, rak tvåa

Odds: 9,00

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier