23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips och odds: Barcelona – Sporting CP 5 december

En skräll är knappast otänkbar från tisdagens Champions League-match på Camp Nou, där Barcelona och Sporting CP gör upp. Motivations- och skadefaktorn är fundamental inför matchen och spelet landar i en 7,50-oddsare.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Det är klart att Barcelona blir etta i CL-grupp D och därmed slussas in i slutspelet med bästa möjliga förutsättningar. Här har de hamnat tack vare tre vunna matcher, två oavgjorda och noll antal förluster. Juventus må bara jaga tre pinnar hack i häl, men katalanerna drar fördelen i inbördes statistiken, varpå det är klart.

Mer har Sporting CP att spela för – andraplatsen. Om Juventus tappar i bortamatchen mot Olympiakos, kryssar eller spelar oavgjort, medan de vinner här, tas andraplatsen över och det vore en bedrift utöver det vanliga. En rejäl skräll.

Oavsett var det hela hamnar, är det en mycket stark sejour som det portugisiska laget haft i årets Europaspel; hållit en överraskande hög standard. Pricken över i:et vore den här slutspelsplatsen…

Motivationsfaktorn talar för bortalaget

All respekt för Barcelona. De är fortfarande ett av världens bästa fotbollslag och det krävs alltid prestationer utöver det vanliga från motståndarna för att rå på dem, inte minst på Camp Nou.

Men nu finns det tveklöst nog med faktorer som får oss att identifiera spelvärde i spelen till Sportings favör – och jag hade inte blivit extremt överraskad om de tre poängen hamnade hos bortalaget. En sak är åtminstone säker; chansen är större än vad oddsen indikerar på.

Främst har Barcelona ingenting att spela för. Roterar? Om inte, är det ändå tveksamt med vilken mentalitet de kommer till spel med.

Sedan har katalanerna en hemsk skadelista att ta hänsyn till. Rafinha, Ousmane Dembélé, Javier Mascherano, Nélson Semedo, Samuel Umtiti och Andrés Iniesta är alla borta. Tär såklart på kvaliteten och bredden.

Formen är också ett huvudbry för Barcelona. Blivit en hel del kryss på sistone och förra veckans hemmamatch mot Celta Vigo fick man bara 2-2 i.

Sporting i sin tur; de har radat upp fyra raka vinster och visat att de hänger med i matcherna mot Juventus och Barcelona. Med motivationsfaktorn som talar för dem – visst är det värt att investera i den raka tvåan till oddset 7,50? Bethard är platsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, tisdag 5/12

Speltips: Sporting CP vinner, rak tvåa

Odds: 7,50

Bolag: Bethard

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier