23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips och odds: Basel – Manchester City 13 februari

Är en miniskräll helt främmande inför tisdagens Champions League-batalj mellan Basel och Manchester City? Icke, menar vi! Vårt speltips inför matchen betalar tokfina 5,15 gånger degen.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Väntan är över, vänner! Champions League-slutspelet inleds under tisdagen, med matcher mellan just Basel och Manchester City samt Juventus mot Tottenham. Två matcher av helt olika karaktär.

Ur spelsynpunkt – hos oss: med skrällfokus – är det denna som är mest lockande. Köper inte Manchester Citys enorma favoritskap såhär på bortaplan, de stora skillnaderna till trots. Engelsmännen får istället sätta spiken i kistan i returen om tre veckor, på Etihad Stadium?

Men först lite allmänt om matchen…

Basel är ett utropstecken i årets Europaspel, men också en av de klubbar som anses ha minst chans här i slutspelet – och det köper vi rakt av. De håller inte i närheten av samma kvalitet som de flesta av konkurrenterna. Redan nu, när de nått hit, kan de betraktas som vinnare. Gruppspelet blev de tvåa i, med Manchester United över dem samt CSKA Moskva och Benfica under dem.

Att Manchester City tillhör världens toppskikt är knappast en skräll, men att de skulle stå såhär starkt är en helt annan grej. Premier League dominerar de med järnhand och titeln är, i praktiken, redan säkrad. Klappat och klart. Motståndet här i Champions League har hittills varit tacksamt – Shakhtar Donetsk, Napoli och Feyenoord – och slutspelsplatsen löstes med enkelhet.

Krysset värt en TV-peng

Om Basel skulle avancera förbi Manchester City i CL-slutspelet vore det en skräll av den större modellen. Chansen? Försvinnande liten! Men här i hemmamötet ska de inte vara helt oävna, eller?

Bortamatcher i Europas finrum är sällan enkla – och Manchester City känner sannolikt ingen överdriven press att vinna den här matchen med större siffror. Fördelen ska vara så pass stor hemma på Etihad Stadium.

Basel är en lättviktare i sammanhanget, absolut, men behöver inte vara ett lag som faller platt i matcher som denna. Exempelvis vann de gruppspelets hemmamöte mot Manchester United med siffrorna 1-0.

Här och nu bör skillnaderna inte ses som så extremt stora som spelbolagen vill göra dem till. Miniskräll att vänta?

Krysset tas till 5,15 gånger pengarna hos LeoVegas. Absolut värt en liten TV-peng!

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, tisdag 13/2

Speltips: Oavgjort, rakt kryss

Odds: 5,15

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier