30 januari 2019 Liverpool Leicester Speltips

Speltips och odds: Bayern München – Borussia Dortmund 20 december

Klassiska hatmötet mellan Bayern München och Borussia Dortmund väntar när den tyska cupen snurrar vidare. Från matchen har vi identifierar ett spel med alldeles för högt odds för att inte testa!

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

16 klubbar är kvar och slåss om DFB Pokal-titeln, den tyska cupen. Två av de stora favoriterna, Bayern München och Borussia Dortmund, möter varandra redan nu och ena kan således bara en av dem bli del av de åtta vars titeldröm kommer leva vidare.

Fakta värd att anmärka är att klubbarna ställdes mot varandra i förra årets semifinal, då också på Allianz Arena, och vinnare blev Dortmund efter att ha vänt och vunnit i den andra halvleken – 3-2.

Annan skoj fakta att väga in är att spelare som inte kommer kunna medverka här, skadade Marco Reus och Ousmane Dembélé, som lämnat klubben, var inblandade i de tre målen. Båda med varsitt mål och varsin assist.

Annars är Bayern München, som de varit de senaste åren, dominanta i Tyskland. Bundesliga toppar de, 11 poäng före tvåan Schalke 04 och 13 före trean, just Dortmund. Det här är alltså den stora chansen att kunna hämta hem en titel för de andra klubbarna i landet, om vi bortser från de europeiska turneringarna, Champions League och Europa League.

Inte vunnit under ordinarie tid på fyra cupmöten

Cupen är speciell och andra förutsättningar råder kontra i seriespelet; motivations- och rotationsfaktorn. Vidare stor rotation är dock inte att vänta här, då det är en stormatch och årets sista match. Tar slut på alla krafter som finns?

Ofta blir det tajt när dessa två möter varandra, särskilt i cupsammanhang. Dortmund har faktiskt varit lite av ett mardrömsmotstånd där – och Bayern München har inte vunnit under ordinarie tid på de fyra senaste försöken. Förra året skickades de till och med ut.

Dortmund har hittat tillbaka, delvis, efter en värre dipp och nu vunnit två matcher på raken. Samtidigt har Bayern å ena sidan radat upp vinster, men å andra sidan knappa sådana och spelet har inte flutit på särskilt bra.

Dortmund +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid oavgjort eller bortavinst under de ordinarie 90 minuterna – måste testas när LeoVegas ställer ut oddset 3,05 för spelet.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, onsdag 20/12

Speltips: Dortmund +0,5 mål (asian handicap)

Odds: 3,05

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier