28/9 2018 Speltips Hertha Berlin Bayern München

Speltips och odds: BK Häcken – IK Sirius 5 maj

Allsvenskan bjuder bara på en match den här fredagskvällen, men det är faktiskt inte vilken match som helst. Två av säsongsinledningens utropstecken gör upp om tre tunga poäng i den mycket jämna allsvenska tabellen. BK Häcken får besök av IK Sirius och hoppas då återupprepa 4-0-bedriften från senaste hemmamatchen, då IFK Göteborg stod för motståndet.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Helgen nalkas och en allsvensk match står på schemat den här fredagskvällen. BK Häcken – som var så lyckosamma i derbyt mot IFK Göteborg tidigare i veckan – får besök av nykomlingarna IK Sirius. Det är ett lag som också imponerat.

På det hela taget har vi här två lag som i sina bästa stunder visat fina prestationer. Häcken hemmaslog exempelvis Blåvitt med hela 4-0. Det går att jämföra med Sirius, vars säsongsinledning har innehållit bortavinster både på Tele2 Arena mot Djurgården och på Östgötaporten mot Norrköping.

Det finns dock en klar ojämnhet i båda läger som gör det lite svårt att veta var lagen ska placeras. Båda har dessutom imponerat med en välorganiserad defensiv och ett passningsspel som gynnas av en bra plan. Det går knappt att anklaga Bravida Arenas plastmatta för att vara ojämn i alla fall.

Spel på 1×2-marknaden här

Vi misstänker att spelbolagen låter sig påverkas ganska kraftigt av Häckens imponerande insats mot Blåvitt senast när de sätter oddsen inför den här matchen. Det är nämligen hemmalaget som gäller som klara favoriter hos samtliga spelbolag på marknaden.

Att Häcken är favoriter kan såklart anses naturligt, men det är väl egentligen med vilken tyngd ordet favorit läggs i deras knä. I vår värld är det här en match som har goda möjligheter att bli väldigt jämn, med ett Sirius som imponerat stort under april månad och som verkligen trivs på plastbaserat underlag.

Vi tror snarare på en tight match och risken för baksmälla efter derbyvinsten mot Blåvitt känns dessutom påtaglig för hemmalagets del. Tänk också på att nyckelspelare som Sudic och Faltsetas – möjligen även Farnerud – inte kommer till spel.

Sirius stretar emot bra här. X (oavgjort) till 3,80 gånger degen är ett spel med fint värde.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 19:00

Speltips: X (Oavgjort)

Odds: 3,80

Bolag: Bet365

Följ oss på sociala medier