24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds: Borussia Dortmund – Salzburg 8 mars

Vi skiftar över från Champions – till Europa League och mer specifikt matchen mellan Borussia Dortmund och RB Salzburg i åttondelsfinalrundan. Chans på skräll? En 4,50-oddsare spelas och ni hittar vilken här!

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

En av kvällens huvudmatcher är på tapeten. Borussia Dortmund har siktet på en titel samt att rädda upp spelåret i dess helhet. Ni kanske hur de, med dunder och brak, åkte ur Champions League-gruppspelet – utan en enda vinst? Då mötte de exempelvis cypriotiska APOEL vid dubbla tillfällen.

Starkt stod tyskarna däremot i sextondelsfinalen här i Europa League, när de i två jämna och underhållande fajter passerade Atalanta: 3-2 hemma och 1-1 borta. Nu väntar ett, på pappret, mer tacksamt motstånd.

Men som vi vet är Europa League en turnering där skrällarna dyker upp förhållandevis frekvent, om man jämför med exempelvis Champions League. Formen är det också lite sisådär med i Dortmund, som har spelat tre raka kryssmatcher. Det kan dock vägas mot att de inte förlorat på tio matcher.

Nyrika Salzburg är det österrikiska hoppet i Europa. Den inhemska serien domineras fullt ut, men det var ändå med stor besvikelse som de inte nådde fram till Champions League. Kvalets tredje runda åkte de ut i – mot kroatiska Rijeka. Inte som planerat.

Desto mer positivt har funnits att hämta senare i Europaäventyret. Gruppspelet i Europa League förlorades inte en enda match i, endast ett mål släpptes in på sex matcher och de skrällde till det rejält mot Real Sociedad i slutspelets första fas. Finns det kraft för ännu en praktskräll?

Krysset – klart värdespel!

Låt oss slå fast en sak: Dortmund är bättre än Salzburg. Mycket bättre.

Trots detta ser vi inte skrällen som en omöjlighet, varken i detta enskilda möte eller hela dubbelmötet. Salzburg är nämligen i absolut toppform: de radar upp treorna – en efter en. Och som nämnt, de skickade ut Real Sociedad ur slutspelet. 2-2 borta och 2-1 hemma.

Att slå Dortmund på Signal Iduna Park är dock en extremt tuff uppgift och Salzburg ska vara mer än tillfredsställda om de löser ett kryss, som mot Sociedad – för att ha en bra utgångsposition inför returen.

Dortmund har inte förlorat ända sedan mitten av december månad, men en mängd av matcherna har slutat med oavgjorda utfall. Exempelvis tre på raken just nu. Snurrar inte på helt friktionsfritt.

Så, en liten miniskräll?

Krysset betalar oss 4,50 gånger pengarna hos LeoVegas och det ser vi som i klar överkant, varpå en investering är på sin plats.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 19:00, torsdag 8/3

Speltips: Oavgjort, rakt kryss

Odds: 4,50

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier