23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips och odds: Burnley – Stoke 12 december

Minsta tvekan om vem som ska vara favorit inför tisdagens Premier League-batalj mellan Burnley och Stoke finns inte. En liten specialare, en hopknåpad kombination, blir vårt val av speltips – och den är värd 3,25 gånger såsen.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Burnley verkar inte ha i sikte att försvinna ur striden om Europa League-platserna och när 16 matcher spelats kan de inte annat än att betraktas som den, i positiv bemärkelse, största överraskningen Premier League har att bjuda på.

Det är slående hur bra de varit, Burnley. Tabellens sjundeplats parkeras på, enbart på sämre målskillnad än exempelvis Tottenham, och med ynka pinnen upp till Arsenal. Upp till Champions League-området, blott två. Där kan man snacka succé, eller hur?

När man dissekerar statistiken ännu lite mer på djupet blir det desto mer slående. Laget har snittat färre än ett mål framåt per match, 15 stycken på 16 matcher. Det är minst av alla på den övre tabellhalvan. Spektakulärt blir det sällan och succén kan enkelt förklaras i det trygga försvarsspelet; så lite som 12 insläppta.

Stoke, ja. De är kallare, för att uttrycka det milt. De har enbart tre pinnar som skiljer dem från bottenträsket, alltså bottentrion och nedflyttningsplatserna. Tre av de fyra senaste matcherna är förlorade och något uppryck efter 2-1-vinsten över Swansea City blev det ej. Tillbaka på ruta ett – 1-5-förlust mot Tottenham senast. En totalt urusel insats.

Vinner och håller nollan

Att Burnley bör betraktas som större favoriter ser vi som en självklarhet och förvånas sålunda över de så stora siffrorna som dukas ut för att de ska kamma hem hela potten. Ni som följer oss på Superspelen vet dock om att vi älskar att höja upp oddsen – ofta med lycka.

Den naturliga slutsatsen på spelfronten blir för våran del en kombination med att Burnley vinner samt håller nollan.

Försvarsspelet har varit Burnleys stora succérecept – enbart 12 insläppta på 16 matcher – och i hela sex av åtta vinstmatcher har de också hållit nollan. Mot ett Stoke som visade brist på moral senast och som har klara bekymmer med formen känns det som ett mer än tänkbart utfall; att spelet hittar in.

Oddset är i klar överkant – 3,25 gånger degen för att Burnley både vinner och håller nollan. Det tackar vi Betser hjärtligt för…

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 20:45, tisdag 12/12

Speltips: Burnley vinner och håller nollan

Odds: 3,25

Bolag: Betser

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier