24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds: Deportivo La Coruna – Las Palmas 26 oktober

Två av Primera Divisións bottenkonkurrenter i Deportivo La Coruna och Las Palmas ska nu bjuda upp till dans i Copa del Rey – en match som vi värderar som helt öppen, med känsla på ett visst tecken.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Matchutbudet kunde knappt bli värre, om man ser till fotbollens värld. En handfull cupmatcher står dock på menyn i Spanien och vi har identifierat spelvärde från en av dessa – Deportivo mot Las Palmas.

Cupen är nu i sextondelsfinalerna och detta blir det första mötet av två mellan klubbarna. Frågan är; hur hårt är man villiga att satsa? Knappast helhjärtat, va? Lagen är trots allt rejält illa ute i Primera División, Deportivo nära bottenplatserna med ett facit om åtta snåla pinnar på nio matcher medan Las Palmas faktiskt är nere som tredjejumbo med blott sex stycken inspelade.

Till matchen kommer Las Palmas med fem förluster efter varandra medan Deportivo var i en hyfsad svit innan 1-2-torsken när Girona kom på besök senast.

Formens betydelse minskar

Ännu har det inte kommit klara besked över hur startelvorna ska se ut. Vi kan däremot räkna iskallt med stor rotation från båda parter – men vissa ordinarie pjäser på planen? – och det ökar ovissheten i matchen, förstås.

Hur som helst. Varför Deportivo La Coruna blivit så pass stora favoriter på förhand kan förklaras i Las Palmas fem uppradade förluster – eller 7/9 under hela året – men till viss del kan det viftas undan om man tittar på motstånden; Villarreal, Celta Vigo, Barcelona, Leganés, Sevilla, Atlético Madrid och Valencia. Svårt att kräva mer i merparten av dessa.

Däremot är det erkänt att Las Palmas inte är i närheten av lika bra på resande fot kontra på hemmaplan – och att vinna kan således bli svårt. Formens betydelse minskar också förstås med hänsyn till den väntade rotationen.

På pappret värderar jag Las Palmas som något starkare än kvällens motståndare, varpå Deportivos favoritskap ska dämpas en del.

Tror på en tajt historia, trots allt. Nivån bör skruvas ner med all ovisshet, men i brist på annat; polletter in på krysset till 3,50 x såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 20:30, torsdag 26/10

Speltips: Oavgjort, rakt kryss

Odds: 3,50

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier