3/2 2019 Leicester Manchester United Speltips

Speltips och odds: Djurgårdens IF – Hammarby IF 24 september

5,00 x insatsen – vad har oddssättarna rökt nu? Det är Stockholmsderby som väntar, årets sista, när Djurgårdens IF och Hammarby IF ska mäta krafterna på Tele2 Arena.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Inte sedan 2011 har Djurgården vunnit ett derby, fastän de i allmänhet varit mer lyckosamma än Hammarby sportsligt, som vunnit nio av de tio senaste inbördes mötena. Andra slutade alltså oavgjord.

Bortsett från all prestige och ära som finns i ett derby, är det fruktansvärt betydelsefulla pinnar på spel för Djurgården, som är mitt i striden om platserna ut i Europa. Tvåa är de just nu, en bra bit bakom serieledande Malmö FF, och tre poäng före jagande BK Häcken.

Formkurvan efter sommaruppehållet har bara pekat uppåt och att det var med så pass stor besvikelse som man bara fick oavgjort, 2-2, borta mot Elfsborg under veckan är talande för vilken kravbild som numera finns på DIF. Sett till hur matchen utvecklades borde det också ha blivit tre pinnar.

I det mer hopplösa mittenskiktet av tabellen hittas Hammarby, som ändå har en stark framtidstro – internt och utåt. Truppen stärktes upp under sommaren, med flera klasspelare och när de fått mer tid kommer man med största säkerhet växa ytterligare.

Logiken spelar ingen roll i derbyn

Ja, femdubbla insatsen för att Hammarby ska vinna derbyt. Det kan vi helt enkelt inte undvika att syna. Nio av de tio senaste inbördes mötena är ju vunna och tidigare under säsongen vändes 0-1 till 3-1.

I de stora matcherna steppar Hammarby ofta upp och särskilt när det handlar om derbyn, även de mot AIK. Detta medan Djurgården alltid tycks falla ihop som ett korthus så fort det blåser motvind…

I en normal serielunksfajt, som spelarmaterialen ser ut, hade jag köpt oddsen. Nu handlar det ju trots allt om ett 08-derby och där spelar logiken sällan speciellt stor roll.

Tack och bock, Bet365! Polletterna kastas in på den raka tvåan, till ett fantastiskt överodds.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 15:00, söndag 24/9

Speltips: Hammarby vinner, rak tvåa

Odds: 5,00

Bolag: Bet365

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier