28/9 2018 Speltips Hertha Berlin Bayern München

Speltips och odds: Everton – Brighton 10 mars

Lördagsfotboll från Premier League och från en av de klassiska 16:00-matcherna – Everton mot Brighton – har vi på Superspelen hämtat ut ett speltips till 3,25 x såsen.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

I ärlighetens namn är det här en av de mindre heta av helgmatcher från Premier League – mellan två lag som med största säkerhet kommer landa i mittenskiktet av tabellen. Mest enskilda platser uppåt och neråt att spela för.

Men helt ska vi inte bortse från risken att dras in i bottenstriden, även om extremt mycket ska till för att fallet ska bli som sådant. Detsamma kan appliceras på chansen att nå en Europaplats.

Glappet till nedflyttningsområdet är exakt detsamma för båda parter – på sju poäng. Förhållandevis mycket till ett bottenskikt där flera parter sällan plockar någonting av värde. Upp till sjundeplatsen, sex.

Mer specifikt just nu: Brighton är tia och Everton elva. Målskillnaden är det som skiljer dem åt. Av Everton hade man förstås hoppats på mer och där har den urusla seriestarten varit den som dragit dem tillbaka, medan Brighton ska vara oerhört stolta över vad som presterats hittills. Som nykomlingar har de visat prov på stabilitet och att de faktiskt har på denna nivå att göra – något som många inte trodde på förhand.

Gästerna formstarka

Sedan slutet av januari månad har Brighton radat upp en förlustfri svit om sju matcher, fem vinster och två oavgjorda, och formen är med andra ord toppad. Sist städade de av Arsenal med 2-1 inför hemmapubliken.

Men att väga in i statistiken är att vinsterna framförallt kommit på hemmaplan, som det varit under hela spelåret. Bortaspelet är inte alls lika starkt.

Formen, den kan vi dock inte bortse från. Givetvis är Brighton nu uppumpat med självförtroende och stärkt moral.

Everton är desto kallare efter två raka förluster, båda på bortaplan. De är dock, liksom Brighton, betydligt bättre inför deras hemmapublik, på Goodison Park.

Hemma-/bortaplansfaktorn som motvikt till respektive formkurva får oss att landa i en enkel slutsats – här blir det tajt.

Speltipset – oavgjort, det raka krysset, till 3,25 gånger fläsket hos Bethard. Den kan köpas i alla fall 15 punkter neråt och vi har svårt att se oddset slashas till avspark.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 16:00, lördag 10/3

Speltips: Oavgjort, rakt kryss

Odds: 3,25

Bolag: Bethard

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier