12/1 2019 Tottenham Manchester United Speltips

Speltips och odds: Finland – Island 2 september

VM-kvalmatchen mellan Finland och Island väntas inte bli den mest sprudlande av bataljer – och på Superspelen får vi en stark känsla över hur det kan sluta; en vinnare kombinerat med en tillknäppt match, varpå ett visst resultat är nära till hands.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

18:00 är det avspark på Tempere Stadium när VM-kvalet återstartar för dessa nationer. Grupp I:s kvällsmatcher är Ukraina – Turkiet och Kroatien – Kosovo. Alla med betydelse för varandra.

Striden om första- respektive andraplatsen är extremt tät. Kroatien och Island står på 13 pinnar, de förstnämnda med bättre målskillnad, medan Ukraina och Turkiet står på 11 pinnar, de sistnämnda med bättre målskillnad. Som situationen ser ut kan det sluta exakt hur som helst.

Senast det vankades kvalspel skrällde Island hem trean när Kroatien stod för motståndet – en stor skalp. Spelet imponerade, såväl det samlade som när man ställde om. Men hur blir det när man möter ett Finland som väntas backa hemåt i positionerna? Blir en helt annan typ av match.

Finland har inte varit kända som några höjdare på landslagsnivå, men nu har de väl nått botten? Det ser fruktansvärt illa ut och de står, tillsammans med Kosovo, på ynka en inspelad pinne i kvalet. Ofta helt utan chans i matcherna.

Resultatspelet lockande

Finland levererar inte alls, men brukar åtminstone kunna hålla siffrorna nere när de ställs mot, på pappret, bättre motstånd. Hyfsat försvarsspel. Däremot saknas udd och det har inneburit ett flertal tapp.

Gästande Island är den klart bättre parten, men en match som denna kan de ställas inför vissa problem. De är inte lika lyckosamma som spelförande mot ett lågt stående motstånd, kontra när de får vara de som fokuserar på försvars- och omställningsspelet.

Därför – lite av en trevande matchbild? När 90 minuter är summerade tror vi ändå att Island lyckats spräcka nollan och kammar hem de tre pinnarna.

Slutsatsen? Resultatspelet 0-1 testas till 5,80 x såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 18:00, lördag 2/9

Speltips: Resultat: 0-1

Odds: 5,80

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier