28/9 2018 Speltips Hertha Berlin Bayern München

Speltips och odds: Girona – Leganés 16 februari

Ute efter underhållning? Då är inte fredagens match mellan Girona och Leganés svaret! Är du däremot ute efter spelvärde, då är vårt speltips inför densamma helt rätt! Oddset? Massiva 8,00!

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Fredagsfotboll från Spanien. Det brukar alltid vara att se fram emot, men kanske inte i det här fallet. Varken Girona eller Leganés är de i närheten mest underhållande av lag att följa. Snarare tvärtom.

Presterat väl har de dock, som bottentippade inför spelåret. Girona är placerade på en fin tiondeplats och Leganés en tolfteplats, med två pinnar dem emellan. Bottenstriden har de inte ens varit i närheten av att blandas in i.

Extra imponerande är det av Girona, som är nykomlingar i den spanska förstadivisionen. De har kommit upp, spelat deras spel – och skördat resultat. Övre halvan – vem kunde tro det med 22 matcher spelade? Observera att detta dessutom är en hängmatch, vilket innebär att konkurrenterna runtom har matchen mer spelad.

Båda parter kommer till spel med varsin 0-1-förlust – Girona borta mot Sevilla, där de stretade emot väl, medan Leganés har anledning att vara mer besvikna efter 0-1 hemma mot Eibar. Det var även deras andra raka torsk. Den innan kom mot nämnda Sevilla.

Det finns en del frågetecken i båda läger, på truppfronten, inför matchen. En av de som med all säkerhet får stå åt sidan är bortalagets grekiska mittbacksklippa Dimitrios Siovas. Avbräck!

Mållöst senast de möttes

Även med hänsyn för det nämnda avbräcket, tror vi varken på någon höjdarmatch denna fredagskväll eller mål.

Gironas matcher må ha ett hyfsat snitt av mål i årets La Liga, men det är några få matcher som drar upp det snittet. Styrkan finns i kollektivet, eller mer bestämt –  försvarsspelet. Samma sak gäller Leganés, med ännu tydligare skiljelinjer mellan offensiven och defensiven. De snittar strax under än ett mål framåt per match och har i snitt släppt in exakt ett.

När lagen drabbades samman i september månad i fjol, slutade det mållöst. Vi väntar oss en matchbild som starkt kommer påminna om den och skulle inte bli minsta förvånade om det blev på tal om 90 mållösa minuter på nytt. Tillknäppt! Det vågar vi nästan lova att det blir.

Under 0,5 mål blir alltså vårt speltips till massiva 8,00 gånger fläsket. LeoVegas är platsen.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 21:00, fredag 16/2

Speltips: Under 0,5 mål

Odds: 8,00

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier