24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds: Girona – Real Sociedad 17 november

Uppehållet i spanska Primera División är över. Girona och Real Sociedad är först ut i raden och matchen dem emellan spelas under fredagskvällen, från vilken vi tror det kan bli på tal om en äkta proppen ur-prestation från ena sidan.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Upp från andradivisionen väntades Girona få stora problem i det spanska finrummet, särskilt eftersom de var allt annat än dominanta och bara var pinnarna före klubbarna på playoffplatserna samt hela 14 bakom serievinnaren, Levante – ett motstånd man nu är ovanför i tabellen.

Girona har levererat så väl att de till det här uppehållet som snart är till sin ända är parkerade precis i mitten av tabellen, tiondeplatsen. 15 poäng på 11 matcher, det är inte fy skam i den här konkurrensen.

Kvällens bortalag, Real Sociedad, har stor potential, det vet vi om. Materialet håller, utan minsta tvekan, för att utmana om platserna i alla fall nedanför medaljplatserna. Nu har de hamnat lite på efterkälken, som sjua och är det facto så lite som två poäng ovanför just Girona. Anmärkningsvärt.

En av orsakerna till att Sociedad inte förmått att lyfta i tabellen ännu är den där dippen under perioden mellan mitten och slutet av september månad, där det blev tre förluster uppradade. Därefter – bättre, om än kanske inte så bra som man kan vara.

Som en reaktion: siffrorna skjuter i höjden

Är det på tiden att Girona tas ner på jorden? De har imponerat, det ska inte tas från dem, men det är också lite av ett fenomen gällande nykomlingar, särskilt dem som kommer underifrån; att överprestera från start, för att det hela sedermera ebbas ut.

Och det här uppehållet kan mycket väl ha varit den brytpunkten. Girona hör hemma på den undre tabellhalvan, åtminstone i min bok.

Real Sociedad är suveräna när de är som bäst. Flera offensiva kort håller fin Primera División-standard och de har kapaciteten att lyfta i tabellen. Det ska det inte finnas minsta tvekan om.

Laget avslutade fint med en 3-1-seger över Eibar före uppehållet. Konserverat formen?

Oddssättarna menar – närmast fifty-fifty. Vi att Real Sociedads favoritskap ska vara hyfsat betydande. Flera bookies har till och med Girona som knappa favoriter. Känslan är också att siffrorna kan skjuta i höjden, som en start på reaktionen för Girona.

Därmed spelas Real Sociedad med -1,0 mål (asian handicap) till 4,50 gånger fläsket hos LeoVegas. Observera att vi då får insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 21:00, fredag 17/11

Speltips: S Real Sociedad -1,0 mål (asian handicap)

Odds: 4,50

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier