21/10 2018 Speltips Elfsborg Sundsvall

Speltips och odds: Hammarby IF – IF Elfsborg 24 juli

Vad har oddssättarna rökt? Den frågan ställer vi oss inför måndagsmatchen mellan Hammarby IF och IF Elfsborg på Tele2 Arena. Vi tackar och bockar för de spelvärda siffrorna – och investerar kulorna till över trippla insatsen.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Vi är precis i mitten av serien och det här blir därför den andra raka matchen som Hammarby och Elfsborg möter varandra.

Förra veckans match utspelades på Borås Arena där Elfsborg vann med komfortabla 3-0 – fast utan att dominera. Siffrorna var därför smått missvisande utifrån hur matchen utvecklades, även om boråsarna var den bättre parten över 90 minuter. Den stora skillnaden; udden i den sista tredjedelen.

Resultatet bäddade vidare för Elfsborgs jakt på toppen i serien. De står som sexa i tabellen och har ynka tre pinnar uppåt till tvåan AIK. För Hammarbys del betydde det att de blivit ännu mer fast i det förvisso bekväma, men ack så hopplösa mittenskiktet. Och det är väl just där de hör hemma?

Elfsborg – ska de ens vara underdogs?

För att återkoppla till ingressen – vad har oddssättarna rökt?

I min bok är det helt missvisande att Elfsborg är så kraftiga underdogs. Det är snarare så att de borde inneha det knappa favoritskapet, eller att matchen ska värderas som helt fifty-fifty. Och då har jag ändå respekt för HIF:s hemmastyrka.

Gästerna från Borås är ett av seriens mest formstarka lag. De har fem vinster, två oavgjorda och noll förluster på de senaste matcherna och ser helt annorlunda ut till skillnad från den tidiga våren.

Hammarby förlorar sällan på hemmaplan – men möter ett utpräglat konstgräslag, som är formstarkt rentav bättre här. Det luktar problem långa vägar…

Den raka tvåan plockas till de fantastiska 3,05 x insatsen som Bethard presenterar. Risk för oddsdropp?

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 19:00, måndag 24/7

Speltips: Elfsborg vinner, rak tvåa

Odds: 3,05

Bolag: Bethard

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier