14 juli 2018 IFK Göteborg Örebro SK Speltips

Speltips och odds: IFK Göteborg – Örebro SK 23 juli

Utbudet av svensk fotboll denna vecka och helg är omöjligt att klaga på. Det största värdet hittar vi i söndagens allsvenska match mellan IFK Göteborg och Örebro SK på Gamla Ullevi. Skrällbud?

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Det är kristider i Blåvitt. Ekonomin är helt ur balans, de sportsliga resultaten undermåliga och Jörgen Lennartsson fick sparken från tränarpositionen i veckan. Lösningen blir intern; Alf Westerberg tar över för resten av säsongen, innan man letar nytt material.

Droppen var Blåvitts 2-4-förlust mot just Örebro senast. Den första halvleken, där alla ÖSK:s mål kom, var bland det värsta på flera år. Under all möjlig kritik.

Örebro svajar som alltid; blandar fantastiska prestationer med urusla sådana. Klassiska höga höjder och djupa dalar. Segern senast innebar dock att Blåvitt passerades i tabellen och ÖSK är nu tia i tabellen. Finns potential för mer? Absolut, men när saker inte klickar uppträder de som ett rent bottenlag.

Kan såra ett sårbart Blåvitt

På Gamla Ullevi är Blåvitt klart bättre än borta och Örebro har bekymmer på naturgräs. Betyder det att vi lämnar förtroendet i de förstnämndas händer? Inte en chans!

Det är så fruktansvärt lojt i Blåvitt och det verkar nästan som att merparten av spelarna längtar bort, tills deras kontrakt går ut – och efter säsongen riskerar man att bli av med mer eller mindre hela grunden. Med allt runtomkring, senast att Jörgen Lennartsson fick kicken, blir det svårt att ha rätt fokus.

Och om ÖSK vaknar på rätt sida kan de vinna över vilket allsvenskt motstånd som helst – på vilken arena som helst. Spelet ser bättre och bättre ut. Därtill väntas Kennedy Igboananike vara tillbaka i skick för 90 minuter. Enormt plus!

Rider ÖSK vidare på 4-2-segern från förra veckan? Vi utesluter inte det. Garanterat är chansen större än vad oddssättarna menar de har.

4,90 gånger degen för den raka tvåan är mer än spelvärt. Tack, Bethard!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 17:30, söndag 23/7

Speltips: Örebro vinner, rak tvåa

Odds: 4,90

Bolag: Bethard

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier