24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds inför Atlético Madrid – Arsenal 3 maj

Det blir ett speltips från en lite speciell marknad – offsides – inför returen mellan Arsenal och Atlético Madrid i Europa League-semifinalens returmatch i den spanska huvudstaden. Här har ni en finfin TV-peng att investera, till makalösa 6,00 gånger såsen…

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Om vi bara tittar på hur matchbilden utvecklades på Emirates Stadium för en vecka sedan, är det helt makalöst att vi har fördel Atlético Madrid via 1-1 på tavlan inför vad som komma skall.

Och varför det? För att Arsenal dominerade fullt ut, från början till slut. Att det var de som skulle ta taktpinnen var förvisso knappast oväntat, i och med pressen att lösa ett bra hemmaresultat samt de spelfilosofier som klubbarna har, men det var närmast spel mot ett mål.

Det kan förstås också förklaras i att Atlético spelade med en man mindre på planen i 80 minuter, sedan Vrsaljko sjabblat till det och visats ut efter två synade ostskivor.

Att Arsenal inte leder till det här mötet är därför ett stort, eländigt misslyckande. De hade alla chanser i världen att måla vid klart fler än ett tillfälle när Atléticospelarna föll ner i armarna på deras keeper, Jan Oblak . Det enda problemet – effektiviteten.

1-0 i matchen var det Alexandre Lacazette som skickade in – men Antoine Griezmann skulle i den 81:a minuten visa sin klass och kvittera, varpå spelbolagen värderar spanjorerna som enorma favoriter att lösa finalplatsen. Bästa oddset på det, just nu – 1,40.

De blåses av för flest offsides

Och vilket blir då vårt spel? Helt enkelt att Arsenal blir de som blåses av för offside vid flest tillfällen i matchen. Ett långskott, om än absolut värt att ta till rådande odds: 6,00. Långtifrån något snack om den saken.

En del i den förklaringen, till varför oddset är så pass löjligt högt, kan säkert förklaras i att Arsenal väntas ha en hel del boll och därmed också backlinjen högt – men vi tänker oss också att hemmalaget kommer ha sina perioder i matchen där de får rulla boll på offensiv planhalva.

Beroende på resultatet i matchen kan det till och med bli mycket av den varan.

Det är väl bara att klippa till här? Extra bra känns det med ett odds på denna nivå från en marknad som ändå är så pass oviss och kan påverkas mycket av rena händelser i matchen, oberoende på hur den ser ut.

Flest offsides: Arsenal. Unibet är det som ställer ut det bästa oddset på marknaden.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 21:05, torsdag 3/5

Speltips: Flest offsides: Arsenal

Odds: 6,50

Bolag: Unibet

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier