24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds inför Celtic – AEK Aten 8 augusti 2018

Celtic – som för stora favoriter mot AEK Aten? Champions League-kval är på tapeten under kvällen och från Skottland levereras ett speltips till ett makalöst överodds – 4,60 x insatsen… Men vilket är spelet?

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Det är full rulle hos Celtic, som dominerar den skotska fotbollen med järnhand. Skillnaderna i landets fotbollsfinrum är brutala och även det här spelåret inleddes precis som väntat: en klar 3-1-vinst över Livingston. Den premiären spelades bara häromdagen.

CL-kvalet har däremot två rundor redan passerats i. Armeniska Alashkert värjdes undan med 6-0 över 180 minuters fotboll och norska Rosenborg med 3-1 över dito. Inget snack om saken i de dubbelmötena.

AEK Aten, då? Här är en klubb på frammarsch. Förra året bröt de Olympiakos Piraeus totala dominans i landet; vann serien, dessutom med god marginal, och det var den första gången sedan 1993/94. Nämnda Olympiakos hade dessförinnan bara misslyckats med att vinna serien vid två tillfällen sedan 95/96.

Vad som skulle kunna tala emot grekerna här är att det här blir säsongens allra första match, i och med att de hoppar direkt in i den här rundan och att den inhemska serien ännu inte kickstartat. Tajmingen inte riktigt där?

Uppgiften: hålla tätt

Framgångsreceptet för AEK Aten har varit – försvarsspelet. Förra året släppte de in blott 12 mål på 30 matcher i Grekland och även ute i Europa var de svåra att handskas med för motståndarna.

Och här, borta mot erkänt hemmastarka Celtic, kommer allt handla om att täppa till bakåt. Kan man lyckas med det? Absolut.

Visst är Celtic en tuff motståndare och de är, som nämnt, solida på hemmaplan – men det är lätt hänt att luras av deras namn och tro att de skulle vara klart bättre än vad de det facto är. Ser absolut att AEK ska ha större chans än oddsen antyder såväl i den här matchen som hela dubbelmötet.

Vi testar på oss en liten specialare, Celtic under 0,5 mål, till 4,60 gånger pengarna hos LeoVegas. 0-0?

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, onsdag 8/8

Speltips: Celtic under 0,5 mål

Odds: 4,60

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier