28/9 2018 Speltips Hertha Berlin Bayern München

Speltips och odds inför Everton – Liverpool 7 april

Merseysidederby! Everton mot Liverpool. Ett av de hetaste derbyna i Premier League, med all dess historia och den brinnande rivaliteten. Lördag, 13:30, tas avsparken på Goodison Park och från matchen levererar vi på Superspelen ännu en högoddsare…

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Mer kanske väl inte önskas av en helg? Det är derbyn på flera håll och kanter i Premier League och därutöver bjuds det på en herrans massa toppmatcher på de europeiska toppscenerna.

Mellan dessa två är Liverpool storebror och Everton lillebror i staden. Matcherna klubbarna emellan brukar betyda hårda kampmoment, hög intensitet och en hel del tjuvnyp – förutom den fantastiska inramningen det alltid blir på tal om.

Liverpool är i en smått knepig sits, med det här derbyt bara dagarna före returen mot Manchester City i Champions League-kvartsfinalreturen. Kan det betyda att man måste vila ben och huvuden här? Oavsett beslut från tränaren Jürgen Klopp finns det risker med bådadera beslut; att vila spelare och att inte vila spelare.

Matcher av den här karaktären är sällan skådade och alltid av extra betydelse oavsett. Därför ska det inte spela större roll att Everton mer eller mindre helt sumpat deras chans att nå ut i Europa. Laget är opålitligt: kan ibland slå på stort, men falla ännu hårdare… Vartåt barkar det för klubben? Vad händer i slutspurten av det här spelåret? Vad händer efteråt? Frågor finns verkligen att besvara!

”Rädslan att förlora större än viljan att vinna”

Visst är det klasskillnad här, men det finns faktorer som talar för en skräll – eller att Everton i alla fall kan skrapa hem en pinne här inför hemmapubliken på Goodison Park. Det är ett utfall de hade fått vara mer än tillfredsställda över, så stora skillnader som det faktiskt är mellan klubbarna. Hela 26 pinnar skiljer dem åt i Premier League!

Men ett Merseysidederby är just ett – Merseysidederby! På Goodison Park brukar det alltid bli hårt, tätt och spännande. Fyra av de fem senaste inbördes mötena på arenan har slutat upp i oavgjorda utfall.

Krysset skulle inte vara en mardröm för varken Everton eller Liverpool här. De senare nämnda misstänker vi kommer rotera på åtminstone ett par offensiva positioner, vilket riskerar att trubba av udden. För Everton är rädslan att förlora sannolikt större än viljan att vinna.

Så, kryss! Spelet finns att syna till 3,75 x såsen hos LeoVegas. Det köper vi blint.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 13:30, lördag 7/4

Speltips: Oavgjort, rakt kryss

Odds: 3,75

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier