30 januari 2019 Liverpool Leicester Speltips

Speltips och odds inför Kalmar – Östersund 18 april

Den allsvenska onsdagsmatchen mellan Kalmar FF och Östersunds FK hamnar lätt lite skymundan av övriga matcher, men ur spelsynpunkt är den kanske mest intressant. Bud på skräll?

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Guldfågeln Arena är platsen och det är två lag som skrapat ihop så lite som tre pinnar på lika många matcher, en vinst och två förluster vardera.

Östersund tog en ödesseger – nåja, med risk att ta det till viss överdrift – i söndagens hemmamatch mot IFK Göteborg, med knappa 2-1. Det efter förluster, utan mål framåt, mot Djurgården samt Dalkurd. Frågan är: har Östersund verkligen kapaciteten att beblandas i toppstriden, eller är de överskattade?

Spelschemat som Kalmar haft i seriestarten har varit oerhört tufft och tre pinnhål är väl ungefär vad som kan väntas: förluster i bortamatcherna mot BK Häcken samt IFK Norrköping. Hemmamötet mot IF Elfsborg däremellan slutade upp i en 1-0-vinst.

Den stora frågan är huruvida Rasmus Elm kan medverka eller ej. När han väl spelar, gör han det med briljans. Å andra sidan blir det lite av den varan. Han missade matchen, 1-3-förlusten mot ”Peking”, senast – men är aktuell här.

Underlaget – en tydlig fördel

Skillnaden på natur- kontra konstgräs, och i synnerhet på hemma- kontra bortaplan, är enorm för Kalmar och den här säsongen tycks det fortsätta i samma linje. Båda förlusterna, på plast. Enda hemmamatchen – en trea.

Nu kommer ett Östersund som inte imponerat särskilt mycket på besök till Guldfågeln Arena och när de är presenterade som klara favoriter, höjer vi ett varningens finger för att det kan vara något missvisande.

ÖFK förlorade årets två första matcher, även utan mål framåt, för att nu senast vinna med uddamålet över ett, just nu, mindre starkt Blåvitt. Hur stora växlar ska dras av den insatsen?

Med Rasmus Elm aktuell för spel och matchen spelandes på naturgräs köper vi inte hur spelbolagens oddssättare resonerar helt…

Glöm inte heller bort att KFF vunnit båda deras hemmamatcher mot Östersund sedan de senare nämnda klev upp i finrummet.

Den raka ettan plockas till 4,25 gånger cashen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 19:00, onsdag 18/4

Speltips: Kalmar vinner, rak etta

Odds: 4,25

Bolag: Betser

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier