23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips och odds inför Northampton – Shrewsbury 20 mars

Med förstaplatsen i sikte är det som Shrewsbury Town besöker nedflyttningshotade Northampton Town på Sixfields Stadium i League One. Vi tänker oss att de sätter tonen direkt, visar på den rådande klasskillnaden och vinner matchen.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Landslagsuppehållet innebär att de europeiska toppdivisionerna är på is under två veckors tid och då passar vi på Superspelen på att ta oss ner i seriesystemen – här till den engelska tredjedivisionen, där det är botten mot toppen. Det skulle mycket väl kunna skilja två divisioner klubbarna emellan till kommande spelår.

Northampton står med ena foten i League Two, som fjärde sist och därmed en av nedflyttningsplatserna i tabellen. Glappet till säker mark är dock försvinnande litet – målskillnaden håller dem på fel sida strecket, dock redan inför det här med matchen mer spelad än konkurrenterna närmast.

Facit, mer bestämt: 39 pinnar på 37 matcher. Det kan jämföras med de 74 som Shrewsbury Town skrapat ihop på en match mindre spelad.

Och ja, skillnaderna är betydande: med ett lag som jagar en plats i Championship och en som slåss med näbbar och klor för att inte skickas ner ännu ett snäpp i seriesystemet.

Gästerna skulle vid händelse av en trea återta förstaplatsen, är nu tvåa – men ska också räkna in att ett urstarkt Wigan jagar hack i häl när de har ett par matcher färre avverkade. Konkurrensen om de två topplatserna, som innebär att man slipper kval, är benhård. Benhård!

De på plats 3-6 får, som kanske bekant, spela playoff. Det vill man helst undvika.

Sätter ton direkt

Gillar Shrewsburys chanser i matchen och tanken är att de kommer vilja sätta ner foten direkt från start: styra spelet, visa att det handlar om botten mot toppen och helt enkelt – vinna. Gör det – enkelt?

Northampton är motsatsen till heta för närvarande. De kommer från ett 0-3-debacle mot Rotherham United, fyra i tabellen, på hemmaplan och ser vi specifikt på just hemmaspelet har det blivit blott en pinne på de fyra senaste matcherna. Antalet mål framåt – ett.

Detta medan Shrewsbury bara ökar takten och fortsätter pricka in de positiva resultaten. Fyra matcher på raken är vunna! Senast plockades tabellfemman Scunthorpe United ner med 2-1 – på resande fot.

Kan de stå för en liknande insats här, då borde Northampton värjas undan utan större bekymmer. Leder i halvtid och vinner efter fulltid?

HT/FT-spelet 2/2 synas alltså till 3,55 x insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, tisdag 20/3

Speltips: 2/2 (HT/FT)

Odds: 3,55

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier