24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds inför Shamrock Rovers – AIK 12 juli

AIK tar klivet in i Europa League-slutspelet som storfavoriter mot irländska Shamrock Rovers FC – och det med all rätt, men hur underhållande blir det? Inte särskilt, är tanken. Därför tipsar vi om ett specifikt resultatspel.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Förra året var det Östersund som var det svenska utropstecknet i Europa. Vilket, alternativt vilka, blir det nu? AIK hoppas förstås på dem.

Från den första rundan är solnaiterna solklara favoriter att avancera vidare mot Shamrock Rovers, som är placerade fyra i Irlands förstadivision – en serie klart sämre än Allsvenskan, ska understrykas.

Shamrock har haft ett uppehåll om strax över en månad, nu under världsmästerskapet, precis liksom AIK. Under detta har en officiell vänskapsmatch spelats, mot Celtic, och den förlorades med 0-7. Normalt ska man dock inte vara så pass illa ute: irländsk fotboll är inte speciellt bra, men heller inte överdrivet usel.

AIK har redan omstartat i Allsvenskan och stod då för en 4-1-kross av Trelleborg – på bortaplan. Glädjande besked, att formen verkar vara konserverad och det hoppas de nu ta med in i årets Europasejour medan man slåss om Lennart Johanssons pokal vid sidan om det.

Tätt – men fördel AIK

Låt oss understryka detta direkt: AIK är flera klasser bättre än Shamrock Rovers och skulle man misslyckas i detta dubbelmöte, vore det ett enormt fiasko. Enormt!

Och det tror vi inte att de kommer heller, misslyckas. De borde ha alla chanser till att komma till hemmamötet med inte bara ett bra resultat, utan en vinst. De ska vara så pass mycket bättre.

Däremot kan vi räkna med att AIK inte satsar alla kort framåt – det är trots allt ett bortamöte, det första mötet av två. Därför, med deras så stabila försvarsspel, kommer Shamrock sannolikt få det mycket svårt att vaska fram de heta chanserna medan AIK ändå borde lyckas spräcka nollan i matchen.

Tätt! Men fördel AIK! Vad bäddar det för – ett 0-1-resultat, kanske?

Det synas till 5,40 gånger degen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:05, torsdag 12/7

Speltips: Slutresultat: 0-1

Odds: 5,40

Bolag: Unibet

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier