28/9 2018 Speltips Hertha Berlin Bayern München

Speltips och odds inför Skottland – Costa Rica 23 mars

Det spelas en handfull vänskapslandskamper under fredagskvällen och spelvärde finns att hämta på flera håll och kanter. Vi dissekerar matchen mellan Skottland och Costa Rica i Glasgow, från vilken en 3,15-oddsare hämtas.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Landslagsuppehåll råder och det innebär att de europeiska toppligorna ligger på is. Landskamperna avverkar varandra på löpande band och för vissa handlar det om att hitta formen inför sommarens världsmästerskap i Ryssland och för andra bara om vanliga vänskapsmatcher.

Skottland föll på målsnöret: blev placerade trea i deras kvalgrupp, England och Slovakien kom före, och fick därför inte spela playoff mot VM. Någon större chock var det kanske inte att man inte nådde ända in i kaklet, men att inte lösa andraplatsen var en besvikelse.

Trots att Costa Rica helt tappade stilen under slutspurten i kvalet, lyckades de knipa en av de tre direktplatserna till VM. Detta via en andraplats i det avslutande gruppspelet, bakom Mexiko och före Panama, Honduras, USA och Trinidad och Tobago.

Väl i VM ses Costa Rica som en av de minst namnstarka nationerna. Gruppspelets motståndare står Brasilien, kanske den främsta favoriten, samt Serbien och Schweiz för. Tufft! Men omöjligt att nå slutspelet? Absolut inte.

Nu inleder Costa Rica deras uppladdning inför mästerskapet och då finns det mycket att justera till det bättre. Kvalet avslutades med en förlust mot Panama och därefter har det blivit två nya torskar, i vänskapsmatcher mot Spanien, 0-5, samt Ungern, 0-1.

Skottland borta – en svår match

Gästande Costa Rica har, som nämnt, mycket att bevisa och skulle må bra av att pricka in ett par positiva resultat, även om prestationerna är det överordnade.

Skottland borta är dock en tuff match och att åka till Glasgow och vinna, det är lättare sagt än gjort. Där förlorades inte en enda kvalmatch och det var till och med nära att bli en trea mot England, men det landade i 2-2 på resultattavlan efter att Harry Kane kvitterat i de absoluta slutsekunderna.

Tempot i matcher som präglas av många byten, som det kommer bli här, tenderar att ryckas sönder i de andra halvlekarna och det är ytterligare en faktor som får oss att tro på en tajt historia under fredagskvällen.

Underspel? Det skulle kunna sitta på sin plats.

Men! Vi plockar istället det raka krysset till 3,15 gånger degen hos Unibet. Det köper vi minst ända ner till trippla insatsen.

  Rygga spelet hos Unibet – Sätt in 500 och spela för 1 500 kronor!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, fredag 23/3

Speltips: Oavgjort, rakt kryss

Odds: 3,15

Bolag: Unibet

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier