23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips och odds inför Sverige – Slovakien 16 oktober

Det Sverige som kommer ta plats på planen i tisdagens vänskapsmöte med Slovakien saknar sina stora stjärnor och är således kraftigt försämrat. Kan det vara så att de svenska chanserna således överdrivs?

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Förra veckans UEFA Nations League-bortamöte mot Ryssland var ett stort kliv framåt från insatserna dessförinnan, efter VM och specifikt den hemska 2-3-förlusten – en match som leddes med 2-0 – mot Turkiet.

Nu är det mindre på spel, en vänskapsmatch utan alls mycket i potten, och då kommer det laboreras friskt i Janne Anderssons startelva. Anfallsposterna ska, av rapporter att döma, tas av Sebastian Andersson samt John Guidetti. Mittfältet innehåller spelare som Oscar Hiljemark samt debutanten Kristoffer Olsson. Bara för att nämna ett par spelare.

Slovakien är illa ute i Nations League efter att ha förlorat deras två inledande matcher, först mot Ukraina och nu senast mot Tjeckien. Den sistnämnda matchen hade två helt olika ansikten: en första halvlek där alldeles för lite skapades och en andra där man var alldeles för ineffektiva. Kunde ha blivit både två och tre mål – minst.

Sannolikt utfall: krysset

Med tanke på skillnaderna som normalt råder, eller åtminstone ska råda, är det kanske inte överraskande att den raka ettan står i siffror strax under betalt.

Men det som ska has i åtanke är att vänskapsmatcher är helt annorlunda från träningsmatcher – som om det vore nya fakta… Ovissheten ökar, av flera orsaker. Delvis är resultatet inte prioriterat i det stora hela, sedan handlar det här också om en match där mer eller mindre hela startelvan är utbytt.

Och Slovakien är inte heller helt oävna. Det finns kvalitéer i truppen de har med sig till Solna och Friends Arena. Givetvis blir det också på tal om rotation från deras sida, men frågan är om resultatet inte ses av lite större betydelse? Situationen är ändå lite småpressad just nu.

Krysset känns som ett mycket sannolikt utfall och spelas till 3,45 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, tisdag 16/10

Speltips: Oavgjort, rakt kryss

Odds: 3,45

Bolag: Expekt

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier