30 januari 2019 Liverpool Leicester Speltips

Speltips och odds inför Turkiet – Sverige 17 november

En måstematch väntar för svensk del när landslagsherrarna åker till Konya för att ställas mot Turkiet i UEFA Nations League. Matchens speltips tas tidigt under veckan, när risken för oddsdropp är att värdera som betydande.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Grupp B/2 – Ryssland, Turkiet och Sverige. Länderna gör upp om en uppflyttningsplats, för att tvåan hamnar i ingenmansland och jumbon relegeras i turneringen.

Inför matchen är det just Sverige som hittas i botten, om än med matchen mindre spelad än de två konkurrenterna. Premiären, hemma mot Turkiet, förlorades med 2-3 trots att man hade 2-0 att spela på och 2-1 fram till den 88:e minuten. Ett närmast osannolikt förfall.

En klart bättre prestation bjöds på när Ryssland besöktes därefter; försvarsinsatsen var helgjuten och resultatet skrevs 0-0. Ändå är det ryssarna som har den stora fördelen i gruppen, i och med de dubbla segrarna över Turkiet.

Vid en bortavinst under denna lördagsafton skulle Sverige passera Turkiet och sätta viss press på Ryssland inför den avslutande matchen. Eftersom antalet mål är överordnad den rena målskillnaden och man nu är två fullträffar på efterkälken nu, kan man tänkas sätta lite extra fart här i Konya.

Den raka tvåan – klart överoddsad

Premiären, förlusten och det totala sammanfallet mot Turkiet på Friends Arena i Solna är bara att borsta av axlarna. En trea här och utsikterna är, trots allt, positiva. I första hand skulle det säkra att jumboplatsen undviks och i andra hand att Ryssland eventuellt kan ruckas på.

Senast, förra månaden i Moskva, stod Sverige för en enormt mycket bättre insats och där visade de prov på det solida försvarsspel vi inte minst fick se prov på under sommarens VM och även under kvalspelet.

I egenskap av hemmalag ska Turkiet absolut räknas som favoriter, men klart knappare sådana än vad oddsen vill ge sken av. Truppen håller inte vidare kvalitet och hos Sverige finns det en grundtrygghet i defensiven samt en del udd offensivt.

Såklart är det ett tydligt minus att Emil Forsberg inte är tillgänglig för svensk del. Trots detta kan vi på Superspelen inte sluta leka med tanken att det skulle kunna bli en trea här…

3,25 gånger pengarna får vi för den raka tvåan hos LeoVegas och den måste tas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 18:00, lördag 17/11

Speltips: Sverige vinner, rak tvåa

Odds: 3,25

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier