20/10 2018 Speltips West Ham Tottenham

Speltips och odds: Kalmar FF – AIK 9 juli

Ett Kalmar FF helt under isen är i desperat behov av poäng när ett svårbedömt AIK välkomnas till Guldfågeln Arena under söndagen. Lyckas de? Vi ställer oss extremt tveksamma till det.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Nanne Bergstrands återkomst som tränare i Kalmar var allt annat än lyckad och smålänningarna föll med klara 1-4 borta mot Djurgården på Tele2 Arena när Allsvenskan var tillbaka efter uppehållet. Det innebär att klubben är ännu mer fast i bottenstriden av tabellen, där de är tredjejumbo och därmed på den platsen som leder till kval mot Superettan.

Till säker mark och GIF Sundsvall precis ovanför har KFF tre pinnar och en herrans massa mål i målskillnaden att hämta in. Gäller att inte hamna ännu mer på efterkälken, då även hoten underifrån i form av Halmstad och AFC Eskilstuna är att räkna med.

AIK är löjligt svårbedömda just nu och det kan bära åt vilket håll som helst – Europaplatserna eller den undre tabellhalvan. Laget är nu femma, på sämre målskillnad än såväl fyran Östersund som trean Sirius och flera konkurrenter jagar därtill hack i häl.

Tre matcher har solnaiterna hunnit avverka efter uppehållet; två mot Klaksvík i Europa League-kvalet, 0-0 borta och 5-0 hemma, samt ett 2-2-kryss mot Östersund på Friends Arena däremellan. Att tillägga är att man blev närmast utspelade av ÖFK under perioder, men ändå lyckades kvittera sent.

Urusla i omstarten

AIK är en bra bit från toppformen, men ska ändå vara större favoriter än oddssättarna vill få dem till – och det i första hand för att Kalmar är så fruktansvärt usla just nu. Helt under isen.

Tränarbyten brukar kunna betyda positiv effekt på kort sikt framförallt, men det blev alltså en 1-4-förlust mot Djurgården efter uppehållet och då var det knappast så att motståndarna spelade någon propagandafotboll; de tilläts rulla in boll i kritiska ytor gång efter annan. Spelet var katastrofalt över hela banan.

Och AIK är den klart bättre parten av dessa två, vilket tabellsituationen visar på. Trots ett tätt spelschema till följd av Europaspelet – visst ska de vinna? Sannolikheten att siffrorna skjuter i höjden är också stora.

AIK -1,5 mål (asian handicap) blir vårt val av spel till alldeles för höga 3,95x hos LeoVegas. Spelet prickar om de lyckas vinna med minst två mål till godo.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 17:30, söndag 9/7

Speltips: AIK -1,5 mål (asian handicap)

Odds: 3,95

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier