28/9 2018 Speltips Hertha Berlin Bayern München

Speltips och odds: Leipzig – Augsburg 9 februari

Dagens bästa speltips – är ni med oss? Fredagsmatchen i fokus är den mellan RB Leipzig och Augsburg, där vi landar i en slutsats som förhoppningsvis ska mer än trippla vad som investerats.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

En nervkittlande sista del av årets Bundesliga väntar oss, när Europa- och Champions League-platserna ska delas ut.

Titeln är redan Bayern Münchens, det har stått klart sedan flera månader tillbaka, men under dem är det öppen gata. Topp fyra, som säkert bekant, slussas ut i CL medan femman och sexan når Europa League. Glappet mellan tvåan Bayer Leverkusen och åttan Borussia M’gladbach är på så lite som fyra poäng.

Och däremellan hittas just Leipzig och Augsburg, de förstnämnda som trea och de sistnämnda sjua. Väldigt viktiga poäng som står på spel, liksom i varje omgång som det ser ut i getingboet!

För Leipzig, som var en av fjolårets stora raketer i fotbollsvärlden, väntar EL-slutspel kommande vecka. Detta efter att, med viss besvikelse, blivit trea i klubbens första CL-gruppspel någonsin. Väl där ställs de mot en av de tuffaste möjliga lotterna, de italienska serieledarna Napoli.

Augsburg har enbart seriespelet att beakta under resterande del av spelåret. De trillade faktiskt ur DFB Pokal redan i den första rundan och har inte haft något Europaspel som tar kraft. Fullt fokus!

Siffrorna kan skjuta något i höjden

Gästande Augsburg, som inte är särskilt uppsnackade, ska förstås inte underskattas – de har ändå bara fyra pinnar upp till Leipzig liksom andraplatsen och är därmed en stark kandidat för Europaspel, även i det maffiga finrummet.

Problem att upplysa de rådande skillnaderna mellan spelarmaterialen har vi däremot inte. Spelarmaterialmässigt är det minst en klass som skiljer dem åt och vi skulle inte förvånas om avståndet skulle vara större när vi sätter punkt för spelåret.

Här har vi också en hemmaplansfördel att ta hänsyn till. På Red Bull Arena är Leipzig synnerligen svåra att handskas med; facit är näst starkast i ligan med sex vunna, tre kryss och en förlust.

Efter två lite sämre prestationer plockade Leipzig en urstark bortavinst över Gladbach förra veckan, vilket kan betyda återfunnet momentum. Nu kan även Augsburg stoltsera med en solid insats från senast, när de plockade ner Eintracht Frankfurt med klara tre mål mot noll. På bortaplan har de varit kallare med tre av de fem senaste matcherna förlorade. Två av dessa har kommit med siffror större än uddamålet.

Känslan är att Leipzig ska gälla som klara favoriter och att siffrorna skulle kunna skjuta iväg något.

Leipzig -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – kan vara värt en mindre summa. LeoVegas med oddset.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:30, fredag 9/2

Speltips: Leipzig -1,5 mål (asian handicap)

Odds: 3,10

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier