24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds: Lyon – Ajax 11 maj

Finalisterna ska koras i Europa League. Ena semifinalen spelas mellan Lyon och Ajax – och vi har hittat ett fint speltips till det massiva oddset 5,10.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Hur imponerad blir man inte av Ajax? Det är lite vilda västern om dem! Ungdomlig glädje och stor fotbollskunskap har bäddat för den här storsuccén i Europa.

Legia Warszawa, Köpenhamn och Schalke 04 har hittills skickats ut och de två senare nämnda är riktiga värdemätare – liksom Lyon, som tillhör det absoluta toppskiktet i den franska klubbfotbollen.

Det här är alltså returen som väntar och mötet på Amsterdam Arena slutade upp i en fantastisk 4-1-vinst för Ajax – en match där det var full fart åt båda håll. Hafsigt försvarsspel, men en oerhörd udd i anfallsspelet från holländarna.

För Lyon var den första matchen förstås ett brakfiasko. Som klara favoriter, i dubbelmötet, att förlora bortamatchen med sådana siffror, är förstås inte acceptabelt någonstans. Nu ska det mycket, mycket till för att siffrorna ska vändas på. Med kvalitéerna som finns, ska man dock inte räknas ut.

Slår på stort även i returen

Här i returen ses Lyon som klara favoriter – lite väl stora, menar jag. Även om skillnaden på hemma- kontra bortaplan är betydande, framförallt ute i Europaturneringarna, så är betalningen väldigt generös på spelen till Ajax favör.

Som nämnt; hemmamötet vanns ju med fyra mål mot ett. Smaka på den en stund…

Något som kan tala för en skräll här, att Ajax ska vinna, är att Lyon måste bli desperata redan från start när tre mål ska hämtas in – och på hemmaplan ska det alltid vara full rulle.

Och när Lyon kliver upp i positionerna, då kommer Ajax så smaskiga lägen att ställa om – och med den udden som visades upp inte bara förra veckan, utan vid upprepande tillfällen under säsongen, så är det inte omöjligt att de sätter spiken i kistan på ett storstilat vis. Omställningsspelet, det är en spetskvalité i Ajax.

Valet av spel?

Den raka tvåan – till 5,10 x smeten. Oddset hämtas hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 21:05, torsdag 11/5

Speltips: Ajax vinner, rak tvåa

Odds: 5,10

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier