23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips och odds: Manchester City – Everton 21 augusti

Det vankas en höjdare under kvällen, när Manchester City får sällskap av Everton på Etihad Stadium. Underskattas ”The Toffees”? Det är vi inne på och levererar därför ett speltips till oddset 3,80.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Den haltande tabellen ska bli hel. Omgången, den andra, ska summeras under kvällen och det finns potential till en mycket underhållande samt välspelad fotbollsmatch. 21:00 tas avsparken på Etihad Stadium och för oss svenskar är det Viasat Sport Premium som gäller.

Nåja, fokus på matchen. Manchester City kommer från en 2-0-vinst borta över nykomlingen Brighton i premiären – en match där nollan blev spräckt med 20 minuter kvar att spela. Starkt att till slut vinna, men lite mer ska finnas att hämta prestationsmässigt. Blandat! Knappast katastrof. Knappast någon propagandafotboll.

Everton spelade en tajt premiär hemma mot Stoke City och kunde vinna tack vare hemvändaren Wayne Rooneys balja, matchens enda, sekunderna innan halvtidspausen. Det har värvats friskt i klubben och senast in kom Gylfi Sigurdsson. Islänningen har varit framträdande i Premier League under nästan hela 2010-talet och vi kan anta att han kommer fortsätta lämna starka avtryck.

Mål åt båda håll – i andra halvlek

Vi har målat upp en klar matchbild här – en lite mer avvaktande start på matchen, en mer intensiv andra halvlek.

Defensivt har Everton visat prov på styrka under säsongen; inte bara i Premier League-premiären, utan även Europa League-kvalet. Fyra av fyra matcher vunna, nollan hållen i alla. Känslan är att de till en början kommer kunna stå emot Citys monsteroffensiv, för att ytorna med tiden blir större.

Det var ju knappast så att det sprudlade om Manchester City mot Brighton. Tar lite tid att få kugghjulen att rulla?

Och om vi antar att det står oavgjort – 0-0? – i halvtid kommer Manchester City rimligtvis trycka upp positionerna i jakten på ett ledningsmål, vilket kan öppna upp ytor åt även Everton att operera på. Framåt har ”The Toffees” en hel del klass; i bland andra Wayne Rooney, Sandro Ramírez och nu finns ännu ett vapen i Gylfi Sigurdssons fötter.

Mål åt båda håll i andra halvlek? 3,80 gånger degen får vi för spelet hos LeoVegas och det testas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 21:00, måndag 21/8

Speltips: Mål åt båda håll, andra halvlek

Odds: 3,80

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier