23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips och odds: Mansfield – Cardiff 16 januari

Hur stort intresse har Cardiff City för FA-cupen? Inte överdrivet stort, är våra tankar. Det bäddar för en skräll när de omspelar mot Mansfield Town – till alldeles för bra betalt. Summa summarum: dagens bästa speltips!

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

FA-cupen är, som säkert bekant, skrällarnas cup. Bara det faktum att vi väntar en returmatch mellan dessa klubbar är en smärre skräll – och nu hoppas Manfield se till att den inte var förgäves; att nå ända in i det kända kaklet.

På Cardiff Stadium slutade det oavgjort, 0-0, och det var en match som hade flera olika ansikten, men över det hela var tillknäppt och tät. Mansfield stod verkligen upp på ett moralstärkande vis – på bortaplan, mot ett lag från Championships toppskikt. Det snackar man inte bort hur som helst.

Nu ska vi nämna att Cardiff roterade en hel del och väntas dito här. Hur motiverade är de egentligen för ett cupäventyr vid sidan av jakten på en Premier League-plats? Vi tror bestämt: inte speciellt.

Mansfield i sin tur, de spelar i League Two och hittas där på den sista platsen som leder till playoff. Serien är makalöst tät, där en handfull klubbar fortfarande har de åtråvärda platserna inom räckhåll. Därför skulle man eventuellt kunna motivera viss motivationsbrist även för dem.

Stärks av hemmaplan

Prioritet ett för båda parter är förstås seriespelen, när de jagar avancemang i seriesystemet. Men det är tveklöst en större match för Mansfield detta, mot en så pass namnstark motståndare. Chans för spelarna att visa framfötterna inför en större publik.

Prestationen på bortaplan lovade också mycket för Mansfield, som var rejält bra med i svängarna. Man hade mycket boll, släppte till förhållandevis få målchanser och skapade även lite framåt.

Nu stärks Mansfield av att spela på hemmaplan – mot ett distraherat och kraftigt roterande Cardiff. Det skulle inte förvåna undertecknad ett dugg om vi fick se hemmalaget avancera vidare till den fjärde rundan.

Raka ettan, Mansfield att vinna, är ett klipp till 3,70 gånger smeten, vilket presenteras av Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, tisdag 16/1

Speltips: Mansfield vinner, rak etta

Odds: 3,70

Bolag: Betser

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier