30 januari 2019 Liverpool Leicester Speltips

Speltips och odds: Nordirland – Schweiz 9 november

Kvalet mot världsmästerskapet i Ryssland är i dess absoluta slutfas med playoffmatcherna. Nordirland och Schweiz möter varandra i det första mötet av två under torsdagen, i vilket vi tipsar om ett visst 1X2-tecken…

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Trots att Nordirland tappade lite momentum under gruppspelets avslutande matcher – de två sista, varav ena mot Norge och andra mot Tyskland, slutade upp i förluster, men ändå blev det en komfortabel andraplats före Tjeckien, nämnda Norge, Azerbajdzjan samt San Marino. Tyskland var, föga förvånande, alldeles för starka för att rås på.

Landslagsfotbollens framtid osar positivitet i Nordirland, som också nådde 2016-års europeiska mästerskap. Spetskvalitéerna är möjligen små, men som kollektiv står de urstarkt.

Det var med lite bitter eftersmak som Schweiz inte lyckades hålla emot i den avslutande matchen mot Portugal och därför kom på andraplatsen, på sämre målskillnad än dem, trots nio vinster och blott en torsk i gruppspelet som helhet. Motstånden har knappast varit de namnstarkaste, men statistiken ska ändock inte tas lätt på.

Liksom för Nordirland; Schweiz ser mycket intressanta ut. Dessvärre kan bara en av nationerna nå mästerskapet kommande sommar.

Logiska utfallet: krysset

Den främsta styrkan för såväl Nordirland som Schweiz är – stabiliteten.

Schweiz har såklart ett spetsigare spelarmaterial, men det sticker knappast ut på något sätt och skulle inte heller det i ett eventuellt världsmästerskap. Däremot har de visat prov på stor stabilitet – de svajar till sällan och gör alltid jobbet. En faktor som inte är att underskatta i fotbollens värld.

Här väntar undertecknad att vi får se två lag som är väldigt måna om att inte släppa till någonting gratis, även om det är viss press på Nordirland att vinna hemmamatchen och ha slagläge inför returen – men det är inte i deras natur att trycka på framåt alldeles för hårt och det kan man inte heller mot en, på pappret, bättre motståndare i Schweiz.

Vad bäddar allt detta för? En tillknäppt och tajt match, tänker jag. 0-0 eller 1-1 känns som mer än tänkbara utfall.

Oavgjort, det raka krysset, faller valet på till oddset 3,20 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 20:45, torsdag 9/11

Speltips: Oavgjort, rakt kryss

Odds: 3,20

Bolag: Bethard

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier