2/9 2018 Burnley Manchester United Speltips

Speltips och odds: Örgryte IS – Gefle IF 16 oktober

Fotboll från Superettan och klassiska Gamla Ullevi är att se fram emot. Formstarkt möter formstarkt i Örgryte och Gefle – och vi ser potential för en skräll i matchen. Speltipset är värt – 3,35 gånger pengarna.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Både Örgryte och Gefle hittas på Superettans undre halva av tabellen, men är bland de formstarkare parterna. Väldigt spännande match som väntar. Ur den aspekten, möjligen gällande underhållning också, bidrar de till hård konkurrens om tittarna mot de allsvenska matcherna.

Den här slutspurten av serien kan Gefle onekligen vara stolta över. Fem vinster på de sex senaste matcherna har tagit dem från jumboplatsen till säker mark, dock inte utan press. Bättre målskillnad än Gais håller dem på rätt sida strecket.

Tre poäng ovanför just Gefle återfinns Örgryte och är sålunda i viss fara, även om det mesta talar för att de kan undvika kvalplatsen. De är i fin form, med fem förlustfria matcher på raken. Vad som talar emot dem i bottenstriden är att spelschemat är relativt tufft. Ska väl ändå lösa det, eller?

För stora underdogs

Gillar Gefles chanser i den här matchen och tycker att de blivit för stora underdogs på förhand.

Öis är i form, ja – annat kan man inte påstå när de inte förlorat på fem matcher i följd – men det har inte alltid sett särskilt sprudlande ut. Knappast samma styrkebesked som Gefle faktiskt lämnat.

Vinnarkulturen som växt fram i Gefle är stark och det finns flera spelare som steppat upp flera nivåer – offensivt i synnerhet. Kolla bara på sommarens nyförvärv, Bajram Ajeti, som smällt dit åtta baljor på sju matcher. Konkurrenssituationen är förstärkt och det har verkligen varit gynnsamt.

När Örgryte är som sämst, kan de vara riktigt dåliga – hemma och borta. Tre av de sex senaste matcherna på Gamla Ullevi har förlorats, varav två mot konstgräslag, liksom Gefle är.

Bethard sticker ut hakan och ställer ut hela 3,35 gånger pengarna för den raka tvåan. Det köper vi med glädje.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 19:00, måndag 16/10

Speltips: Gefle vinner, rak tvåa

Odds: 3,35

Bolag: Bethard

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier