2/9 2018 Burnley Manchester United Speltips

Speltips och odds: Real Sociedad – Espanyol 23 oktober

Spansk fotboll står på menyn och öppnar den nya Superspelen-veckan. Espanyol välkomnas till Anoeta av ett formstarkt Real Sociedad och trots fåtalet förluster för bortalaget på sistone talar det mesta för Sociedad. Vinner – med större siffror?

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Som en bergochdalbana har Real Sociedad varit under säsongen; en stark start, en djupare dipp därefter – för att nu verka vara tillbaka, back on track. Höjdpunkten var, utan diskussion, veckans 6-0-vinst över makedonska Vardar i Europa League, på bortaplan. Detta var samma Vardar som skickade ut Malmö FF ur CL-kvalet.

Matchen innan den slutade också i en färsk trea. På bortaplan värjdes Leganés undan med 2-0. Kan Real Sociedad spela in en färsk fullpottare på nytt, då får de plötsligt en klart bättre utgångsposition inför framtiden i Primera División. Ett vägskäl?

Förra året var Espanyol snudd på att spela in en Europabiljett, men föll på målsnöret. Nu får de det svårt att leverera lika bra – just för att de kanske inte hör hemma där. Facit hittills, nio pinnar på åtta matcher. En plats i mitten? Det är sannolikt där de hamnar till slut.

Gästerna svek smått senast, när de inte fick bättre än oavgjort i hemmamatchen mot Levante. Å andra sidan kan man vända på det; nu har det bara blivit en torsk på de fem senaste matcherna, vilken dessutom kom mot mästarna Real Madrid.

Fått fart på grejerna

Ser Real Sociedad som klara favoriter inför matchen och därför också värde i spelen till deras favör.

Vi kan börja med det uppenbara; Sociedads material är bättre på de flesta positioner. Bredd och spets, inte minst offensivt. En som blir intressant att titta närmare på är Willian José, som stod för fyra av de sex baljorna i veckans kross.

Och nu har Real Sociedad, som tack vare deras offensiva spets har visats ha höga höjder – i match till match, liksom i matcherna.

Espanyol hittat en viss metodik i det hela, men stod för en sämre prestation senast och ställs mot Sociedad helt fel tajmat. Tror det blir att bekänna färg på Anoeta under kvällen…

Slutsatsen: Real Sociedad -1,5 mål (asian handicap) till 3,35 x insatsen hos LeoVegas. Spelet prickar rätt om de vinner med minst två baljors marginal.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 20:00, måndag 23/10

Speltips: Real Sociedad -1,5 mål (asian handicap)

Odds: 3,35

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier