3/2 2019 Leicester Manchester United Speltips

Speltips och odds: Roma – Sampdoria 28 januari

Över trippla insatsen. Hur? Med en skräll och ett speltips inför Roma – Sampdoria. På sätt och vis kan vi förstå hur oddssättarna resonerar, men tycker samtidigt att de tagit det hela till dess spets.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Det här är faktiskt det andra mötet klubbarna emellan på en halv vecka. Sist slutade det, på Stadio Luigi Ferraris, 1-1 efter att Edin Dzeko kvitterat för Roma i den första stopptidsminuten av den andra halvleken.

Av oddssättarna att döma var det en skräll att Sampdoria ens lyckades spela hem en pinne från matchen – något vi på förhand motsatte oss. Flera faktorer spelade in: Sampdorias hemmastyrka, Romas problem med formen, men framförallt att kvalitetsskillnaderna det facto inte är speciellt stora.

I Serie A-tabellen är Sampdoria sexa och Roma femma. Sju poäng skiljer dem åt, vilket visar på just det – att det är förhållandevis tätt mellan dem. Glappet hade dessutom kunnat vara mindre, om det inte vore för Dzekos sena 1-1-balja senast.

Ny skräll att vänta?

Vad har vi då att vänta här?

På nytt är Roma klara favoriter – nu med all rätt. Gemensamt med sist är dock att oddssättarna drar på alldeles för stora växlar. Mycket är likt med det vi, på vår systersajt Spelbloggare.se, tryckte på sist. Skillnaden, att Sampdoria inte har hemmaplansfördelen. Den betyder mycket för dem. Det vet vi om.

Roma har faktiskt sex (!) matcher på raken utan vinst, varav fem av dessa varit i Serie A. De må ha steppat upp på sistone: med krysset mot just Sampdoria samt dito mot Inter – båda matcher på bortaplan. Men vi kan inte bortse från statistiken, vilken tyder på problem. Kanske inte minst med självförtroendet.

Det är en del upp och ner med Sampdoria. Nu pekar dock formkurvan rakt uppåt. Efter uppehållet – en 3-1-vinst över Fiorentina och alltså 1-1 mot Roma.

Så, vilka spel är det då som lockar? Alla skrällbetonade, mer eller mindre!

Spelar Sampdoria med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till oddset 3,10 hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 20:45, söndag 28/1

Speltips: Sampdoria +0,5 mål (asian handicap)

Odds: 3,10

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier