23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips och odds: Sevilla – Atlético Madrid 23 januari

Nästan trippla insatsen i spanska Copa del Rey, är målet! Kvartsfinalerna har returer och huvudspåret är Sevilla mot Atlético Madrid på Ramón Sánchez Pizjuán. Vilken sida har fördel?

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Cupfotboll väntar i veckan runtom i Europa. Här i Copa del Rey ska åtta klubbar bli till fyra, kvarts- bli till semifinal.

Det mest namnstarka av möten står dessa två för, Atlético Madrid och Sevilla. Detta när Real Madrid är storfavoriter mot Leganés, Barcelona dito mot Espanyol och övrigt möte är mellan Valencia och Deportivo Alavés.

Fokus är nu på returen mellan Sevilla och Atlético Madrid. Fördelen är de förstnämndas – och den är betydande.

Sevilla lyckades skräll och vinna det inledande bortamötet med siffrorna 2-1. Detta efter att ha vänt sent, med 1-1-målet i den 80:e och 2-1 i den 88:e minuten. Matchens nolla sprack faktiskt så sent som med lite mer än kvarten kvar att spela.

Checkar vi närmare på de oddsen som LeoVegas presenterar för vilken sida som ska avancera vidare står de i – 1,30-3,50. Knapp 1X2-fördel anses Atlético Madrid ha, vilket är lite förvånande med tanke på den hemmastyrka som Sevilla har. Att åka till Ramón Sánchez Pizjuán och vinna – det finns klart enklare uppgifter än så. För att uttrycka det milt.

Statistik att beakta är att Sevilla endast förlorat en av deras 32 senaste hemmamatcher, om vi räknar in alla matcher: serie-, Europa-, cupspel och vänskapsmatcher.

Ettan är mycket spelvärd

Som ni kanske redan förstått är det skrällen – vad vi menar inte ens ska betraktas vara just det: en skräll – som lockar till spel. Sevilla bör ses med toppchans! Går vidare – och vinner?

Det första att väga in i analysen är Sevillas extrema hemmastyrka. På hemmaplan tillhör det de extrema ovanligheterna att förlora, också i matcherna mot den absoluta toppen. Nu stod de dessutom för en storskalp i bortamötet här.

2-1-vinsten borta mot Atlético följde Sevilla upp med att krossa Espanyol med siffrorna tre mål mot noll – också på resande fot. Efter en lite sämre period verkar alltså formen hittad på nytt.

Åt andra hållet pekar det för bortalaget. Efter det inledande cupmötet, fick de bara 1-1  i hemmamatchen mot Girona. Svagt!

Nu är Atlético Madrid i en extra prekär situation där de, på resande fot, inleder i uppförsbacke och således kan komma att såras av ett starkt Sevilla när positionerna flyttas upp.

Summa summarum: fel favorit!

Den raka ettan är uppe och snuddar på trippla insatsen, 2,95 x insatsen, och det är bara att satsa polletterna på. Spelvärde deluxe!

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: 21:30, tisdag 23/1

Speltips: Sevilla vinner, rak etta

Odds: 2,95

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier