24 oktober 2018 Liverpool Röda Stjärnan

Speltips och odds: Sverige – Italien 10 november

Gruppspelet är sedan en månad avklarat och för Sverige väntar playoff mot Italien. I potten? En plats till världsmästerskapet i Ryssland. Från det inledande mötet, som utspelas på Friends Arena, tipsar vi om ett spel värt 6,00 x såsen.

  Hämta en ny bonus – Här hittar ni vår bonusguide!

Det räckte inte ända till förstaplatsen, den plockade ”Les Bleus”, men väl Holland fölls på avstånd och andraplatsen innebär playoff mot det kommande VM.

Motståndet står Italien, en av världens mest klassiska fotbollsnationer, för. De kom i sin tur nedanför ett urstarkt Spanien i deras gruppspel medan resten inte ens var i närheten. Man kan undra – vad är ett VM utan ”Gli Azzurri”?

Senast Sverige mötte Italien var i förra årets EM-upplaga i Portugal. Då vann Italien med siffrorna ett mål mot noll efter att matchnollan spruckit så sent som i den 88:e matchminuten – ett mål som mer eller mindre släckte slutspelshoppet.

Vad som var helt annorlunda då, från nu, är att Erik Hamrén var förbundskapten för de blågula och Antonio Conte för Italien. Janne Andersson är numera på den svenska posten – och landslaget ser mer lovande ut än på länge. Giampiero Ventura på den italienska.

De andra playoffmatcherna är mellan; Nordirland – Schweiz, Kroatien – Grekland samt Danmark – Irland. Åtta medverkande ska bli fyra, vilka får chansen att spela fotboll på den absolut största och mest hedervärda scenen.

Mållöst i matchen?

Att bevaka resultat, få lag är bättre på det än just Italien. Här på Friends Arena kan de spela lite mer tillbakalutat, utan att trycka upp positionerna nödvändigt mycket, och således kan en målsnål match vänta oss.

Kanske kan det till och med sluta – 0-0?

Det är det enda kryssresultatet som faktiskt inte vore förödande för svensk del heller, eftersom det innebär att man sitter i en bra position vid ett bortakryss likväl; 1-1, 2-2 och så vidare innebär att man slussas vidare medan mållöst leder till övertid.

Därtill borde Sverige ha så pass stor respekt för Italien och deras kvalitéer att man inte trycker på alltför mycket. Under Janne Andersson har organisationen i försvarsspelet varit den stora skillnaden från under Erik Hamrén, vilket skördat framgångar.

Under 1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om det blir ett mål i matchen – är värt att investera slantarna i till 6,00 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips – snabbfakta

Spelstopp: kl 20:45, fredag 10/11

Speltips: Under 1,0 mål (asian handicap)

Odds: 6,00

Bolag: LeoVegas

Räkna ut din vinst

Följ oss på sociala medier